Intrede VAR zorgt voor vervroeging lunchduels Eredivisie

Reacties

De vroege wedstrijden in de Eredivisie worden vanaf komend seizoen niet meer om 12.30 uur maar om 12.15 uur gespeeld. De KNVB heeft deze wijziging doorgevoerd in verband met de intrede van de videoscheidsrechter.

Intrede VAR zorgt voor vervroeging lunchduels Eredivisie

Als er tijdens de wedstrijd iets gebeurt waarbij de hulp van de VAR nodig is, kan het zijn dat de wedstrijd langer duurt. De televisie-uitzending van FOX Sports zou daardoor kunnen uitlopen en om ervoor te zorgen dat er op tijd kan worden overgeschakeld naar het duel van 14.30 uur, gaat het lunchduel naar 12.15 uur.

De clubs in de Eredivisie stemden er eerder dit jaar unaniem voor om met ingang van het nieuwe seizoen bij iedere Eredivisie-wedstrijd gebruik te maken van de VAR. De KNVB experimenteerde de afgelopen seizoenen al met de videoscheidsrechter, met name in het toernooi om de KNVB-beker.

'Nieuw is dat op verzoek van FOX Sports en de ECV de aanvangstijd van de eerste zondag-wedstrijd is verplaatst van 12.30 uur naar 12.15 uur. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd', zo beaamt de KNVB de gang van zaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.