Internazionale wint simpel, negatieve hoofdrol Romero

Internazionale behoudt aansluiting met de top in de Italiaanse Serie A. Zonder de nog altijd geblesseerde Wesley Sneijder wonnen de Milanezen in eigen huis van Catania. Bij Sampdoria was doelman Sergio Romero (foto) de gebeten hond.

Internazionale – Catania 2-0Na de overwinning tegen aartsrivaal AC Milan kon de thuisploeg vol vertrouwen het duel met Catania in. Afgelopen seizoen had het team van trainer Andrea Stramaccioni het echter moeilijk tegen de Sicilianen; toen werd een 2-0 achterstand uiteindelijk nog in een 2-2 gelijkspel hersteld. Met dertien (!) Argentijnen op het veld was het ten slotte een Italiaanse spits die de ban brak.

Antonio Cassano werd perfect bediend door Esteban Cambiasso, die vervolgens met het hoofd Internazionale op een 1-0 voorsprong zette. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar Rodrigo Palacio besliste vijf minuten voor tijd het duel in het voordeel van de thuisploeg. Internazionale houdt daarmee aansluiting met de Italiaanse top. Na acht speelrondes staat de ploeg vierde met achttien punten. Catania bevindt zich met elf punten in de middenmoot.

Parma – Sampdoria 2-1Na een half uur spelen eiste Sergio Romero een negatieve hoofdrol op. De doelman van Sampdoria, die nog vorig jaar onder contract stond bij AZ, kreeg na ruim een half uur spelen rood nadat hij de doorgebroken Jaime Valdés neerhaalde. De daarop volgende strafschop werd ook nog eens benut door Amauri, waardoor Sampdoria een lastige middag tegemoet ging.

Vlak na rust was Amauri opnieuw trefzeker; nu was hij scherp na een geweldige voorzet van verdediger Aleandro Rosi. Sampdoria deed vlak voor tijd nog wel iets terug toen Éder vanaf de strafschopstip scoorde, maar was met tien man niet bij machte om de wedstrijd te kantelen. Parma verlaat hiermee de onderste regionen van de Serie A en staat op negen uit acht. Sampdoria heeft één punt meer.

Chievo – Fiorentina 1-1Beide doelpunten in Verona vielen al vroeg in de wedstrijd. Chievo kwam nog wel op voorsprong dankzij Cyril Théréau, die een voorzet van Luciano vakkundig wist af te ronden. Nog geen zestig seconden later stond de gelijkmaker echter alweer op het scorebord van verdediger Gonzalo Rodríguez. Mounir El Hamdaoui werd twintig minuten voor tijd nog gebracht voor de startende Luca Toni, maar ook hij kon het verschil niet meer maken.

Overige uitslagenUdinese – Pescara 1-0Atalanta – Siena 2-1Palermo – Torino 0-0 Foto: VI Images