Internazionale verhuurt Muntari aan Sunderland

Sulley Muntari maakt het seizoen af in de Engelse Premier League. De 26-jarige Ghanees komt voor een half jaar over van Internazionale.

Internazionale verhuurt Muntari aan Sunderland

De middenvelder speelde in het verleden voor Portsmouth, Udinese en Inter en komt in Sunderland landgenoten Asamoah Gyan en John Mensah tegen.

Gyan, die ooit voor het recordbedrag van zestien miljoen euro werd overgenomen van Stade Rennes, is lovend over zijn landgenoot. ‘Sulley is een goede speler. Ik ken hem goed, waardoor ik ook zijn capaciteiten op waarde kan schatten', vertelt Gyan op de website van Sunderland.

'Hij heeft uitstekende kwaliteiten en een goede linkervoet', vervolgt Gyan. 'Hij weet hoe ik speel. Veel doelpunten die ik voor het nationale team heb gemaakt, kwamen voort uit zijn passes. Hij gaat het team helpen.'

Als Muntari, wiens contract in Milaan komende zomer afloopt, voldoet aan de verwachtingen, ligt voor hem een contract klaar. Sunderland liet in de huurovereenkomst een optie tot koop opnemen. Bij Inter kwam de international in de eerste seizoenshelft nauwelijks in actie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's