Internazionale ontsnapt door spectaculaire volley Ranocchia

Internazionale heeft woensdag een verlenging nodig gehad om Empoli van zich af te schudden in de achtste finale van het Italiaanse bekertoernooi. Andrea Ranocchia voorkwam met een geweldig doelpunt dat de ploeg van Simone Inzaghi binnen de eerste negentig minuten werd uitgeschakeld.

Internazionale
nv
3 - 2
Empoli
Empoli

Inzaghi gaf voor het bekerduel met Empoli enkele krachten, onder wie Stefan de Vrij, rust. Denzel Dumfries speelde wél en hij bewees zijn waarde. Eerst was de rechtsback in de dertiende minuut de aangever bij de openingstreffer van Alexis Sánchez. De Chileen, die al in de vijfde minuut de geblesseerde Joaquín Correa had vervangen, kopte op aangeven van Dumfries raak.

Empoli slaagde er in de tweede helft in om de rollen om te draaien. Nedim Bajrami schoot de gelijkmaker tegen de touwen en een kopbal van Patrick Cutrone, die via de lat en de rug van Inter-doelman Ionut Radu binnenviel, leverde een kwartier voor tijd de 1-2 op. Empoli was zo op weg naar een stunt, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd vond Inter toch nog de gelijkmaker.

De 2-2 van Ranocchia was een fraaie. Edin Dzeko of Dumfries (dit was lastig te zien) won in het strafschopgebied het kopduel en bracht de bal zo bij Ranocchia, die het leder een keer liet stuiteren en vervolgens de lucht in vloog voor een spectaculaire volley. Empoli-doelman Jacopo Furlan was kansloos en zo kreeg het bekerduel een verlenging. Daarin werd Stefano Sensi de matchwinner: 3-2.

Door de ontsnapping in het bekertoernooi blijft Inter in de race voor vier hoofdprijzen in dit seizoen. De ploeg van Inzaghi staat bovenaan in de Serie A, zit in de achtste finale van de Champions League en won vorige week al ten koste van Juventus de Italiaanse Super Cup. In de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia neemt Inter het volgende maand op tegen AS Roma of US Lecce.