Internazionale loopt uit op AC Milan, AS Roma sluit aan

Internazionale heeft de aanval op de koppositie afgeslagen. De ploeg won zelf van Livorno en zag AC Milan met 1-0 onderuit gaan tegen Parma. AS Roma blijft meedoen na de 2-0 winst op Bologna.

Internazionale-Livorno 3-0Na slechts een zege uit de laatste zeven duels was de druk op Internazionale groot. Het zag de straatlengte voorsprong teruglopen tot slechts een punt. Tegen Livorno speelde de ploeg zonder Wesley Sneijder, de Oranje-international ondervond teveel hinder van een liesblessure. De van een schedelbreuk herstelde Cristian Chivu maakte zijn rentree voor de Milanezen. De Roemeen speelde met een helm.

In de beginfase had Inter het moeilijk met Livorno, dat via Davide Di Gennaro en twee keer Nico Pulzetti uitstekende kansen kreeg. De eerste treffer was echter voor de thuisploeg. Sinds 20 december had Samuel Eto'o niet meer gescoord in de Serie A, maar de Kameroener verschalkte Livrono-doelman Rubinho met een gekruld schot.

Vijf minuten later toonde Eto'o opnieuw aan zijn neus voor goals hervonden te hebben. Op aangeven van Goran Pandev scoorde de spits bijzonder fraai met een weergaloze omhaal. De wedstrijd was gespeeld. Na een uur bracht Maicon Internazionale na een pass van Thiago Motta op 3-0.

Parma-AC Milan 1-0Na een indrukwekkende inhaalrace was AC Milan stadsgenoot Internazionale tot op een punt genaderd. Zondag had de ploeg nog verzuimd de koppositie te pakken door 1-1 gelijk te spelen tegen Napoli, maar Milan reisde evenzogoed met vertrouwen af naar Parma waar het sinds 2003 niet meer had verloren. Met Clarence Seedorf in de basis en Klaas-Jan Huntelaar als invaller (een kwartier voor tijd) hoopte het de druk op Inter te kunnen houden.

De ploeg kreeg echter na vijftien seconden al een flinke waarschuwing toen Hernan Crespo op de lat schoot. Veel kon AC Milan daar niet tegenover zetten. Het werd pas gevaarlijk toen na ruim een uur Filippo Inzaghi de falende Marco Borriello verving. Milan stuitte echter op de prima keepende Antonio Mirante.

Toen de wedstrijd in een gezapig tempo richting een doelpuntloos gelijkspel leek te hobbelen, viel alsnog de beslissing. Milan-goalie Christian Abbiati verwerkte in de laatste minuut halfslachtig een voorzet van Stefano Morrone die direct op het doel afkwam. Terwijl de doelman probeerde met een duik zijn fout te herstellen, werd de bal onderweg van richting veranderd door Valeri Bojinov. Deze bracht Parma op voorsprong.

Het verschil met Internazionale bedraagt nu weer vier punten en ook verloor de ploeg in de blessuretijd Andrea Pirlo, die zijn frustaties niet baas was en rood kreeg.

Bologna-AS Roma 0-2AS Roma kon profiteren van de misstap van AC Milan en met een zege naast de Rossoneri komen. Daarin slaagde de ploeg. Het was heer en meester tegen Bologna en mocht zichzelf alleen verwijten dat het tot kort na rust wachtte met de voorsprong. Een afstandsschot van Daniele De Rossi werd voldoende van richting veranderd door John Arne Riise om Bologna-goalie Emiliano Viviano te verschalken.

Op een prachtige pass van Alessio Cerci maakte Julio Baptista acht minuten voor tijd 2-0. Daarmee komt AS Roma op gelijke hoogte met AC Milan en blijft de ploeg meestrijden om de Italiaanse titel.

Genoa-Palermo 2-2Het verrassende Palermo leek op weg naar een zege, maar zag in de zesde minuut van de blessuretijd Genoa toch nog gelijk maken. Houssine Kharja benutte een strafschop die de thuisploeg alsnog een punt opleverde. Palermo had na een half uur de leiding genomen via Abel Hernández, maar deze goal werd een kwartier voor tijd geneutraliseerd door een treffer van Salvatore Bocchetti.

Javier Pastore had drie minuten later een antwoord voor Palermo. Die goal leek genoeg voor de winst totdat Domenico Criscito gevloerd werd door Palermo-goalie Salvatore Sirigu en Genoa vanaf de strafschopstip gelijk maakte. Kort daarvoor had Palermo-verdediger Simon Kjær zijn tweede gele kaart, dus rood, gekregen.

Bari-Sampdoria 2-1Voor het eerst sinds 2001 keerde Antonio Cassano terug in zijn geboortestad Bari. De Sampdoria-aanvaller werd een warm welkom geheten, maar dat belette hem niet om na negentien minuten de score te openen voor zijn ploeg. Cassano juichte niet en leek zich met zijn gebaren zelfs te verontschuldigen tegenover de Bari-fans.

Die konden in de tweede helft echter volop juichen. Nadat binnen het uur Riccardo Meggiorini de ploegen weer in balans had gebracht, ontwikkelde de gastheren een imposante druk op het doel van de bezoekers. Na diverse kansen op de winst te hebben laten liggen, besliste Paulo Barreto kort voor tijd de wedstrijd in het voordeel van Bari.