Internazionale komt met de schrik vrij na enorme blunder Handanovic

Internazionale heeft maandagavond een welkome overwinning geboekt in de Serie A. Na een valse start was de ploeg van trainer Antonio Conte te sterk voor Torino.

Internazionale
3 - 1
Torino
Torino

Inter leefde in niet al te beste stemming toe naar het duel met Torino. De Nerazzurri gaven afgelopen week tot tweemaal toe in de slotfase een zege uit handen tegen achtereenvolgens Bologna en Hellas Verona. Conte besloot maandag in te grijpen door Milan Skriniar en Christian Eriksen op de bank te zetten. Romelu Lukaku was niet fit en bleef buiten de selectie.

Toch leek het ook maandag weer mis te gaan voor de thuisploeg. De normaal zo betrouwbare Samir Handanovic ging in de zeventiende minuut flink in de fout bij een hoekschop van Torino. Hij liet de bal op onbegrijpelijke wijze los, precies voor de voeten van Torino-spits Andrea Belotti. Die maakte zijn makkelijkste doelpunt van het seizoen: 0-1.

Pas na rust stelde Inter orde op zaken. In de 49ste minuut trok Ashley Young de stand gelijk na uitstekend terugkoppen van Lautaro Martínez. Enkele momenten later gaf Young de bal voor op Alexis Sánchez, die hem doorkopte naar Diego Godín. De ervaren Uruguayaan kopte zijn eerste doelpunt voor de Milanezen binnen. Een kwartier na rust was het duel beslist, toen Martínez de bal via Torino-verdediger Bremer binnenschoot: 3-1.

Door de zege op Torino neemt Inter de tweede plaats over van Lazio, dat zijn laatste drie Serie A-duels verloor. Als de mannen van Conte die positie weten vast te houden, leveren ze de beste prestatie sinds het seizoen 2010/11.