'Internationals melden zich pas één week voor het WK bij hun nationale ploegen'

Reacties

Landen die meedoen aan het WK 2022 in Qatar zullen een voorbereiding van slechts één week hebben. Met die bevestiging komt L'Équipe, dat documenten van de UEFA heeft ingezien.

'Internationals melden zich pas één week voor het WK bij hun nationale ploegen'
© Pro Shots

Het WK in Qatar is om meerdere redenen omstreden. Natuurlijk vanwege de schending van de mensenrechten in het land, maar ook vanwege het moment waarop het wordt georganiseerd. Het mondiale eindtoernooi wordt namelijk in de winter gehouden, omdat het vanwege de hitte in de zomer niet te doen is. Het WK staat gepland tussen maandag 21 november en zondag 18 december 2022.

L'Équipe weet nu officieel te melden dat deelnemende landen een extreem korte voorbereidingsperiode zullen hebben. Uit interne documenten van de UEFA (die ook naar de 55 lidstaten zijn verstuurd) zou volgens de Franse sportkrant blijken dat clubs hun spelers pas op 14 november vrijgeven. En dat is dus slechts één week voor de openingswedstrijd van het toernooi, iets wat al in de lijn der verwachting lag.

De voorbereidingsperiode op het WK werd eerder al besproken door Oranje-bondscoach Louis van Gaal. Hij legde onlangs onder meer uit dat hij voor het WK 2014 in Brazilië zes weken de tijd had om zijn spelers het 1-5-3-2-syteem bij te brengen. Dat is nu zeker niet het geval. 'We hebben amper wedstrijden en maar een week voorbereiding op het WK, dus dat zal ik onderweg moeten doen', zo doelde hij op het inslijpen van een eventueel nieuw systeem. ''Ik hoop dat wij gekwalificeerd zijn in november, dan kan ik de volgende wedstrijden gebruiken om een ander systeem te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.