Interland in oorlogstijd: spelers Oekraïne komen met vlaggen het veld op

Reacties

Oekraïne is woensdagavond begonnen aan een heel speciale en belangrijke interland. De voetballers van het land staan voor het eerst binnen de lijnen sinds de uitbraak van de oorlog.

Interland in oorlogstijd: spelers Oekraïne komen met vlaggen het veld op
© Pro Shots
Schotland
Schotland
1 - 3
Oekraïne
Oekraïne
De opstellingen van Schotland en Oekraïne.
De opstellingen van Schotland en Oekraïne.

Door de invasie van Rusland in Oekraïne ging er voor de Oekraïners een streep door de interlandperiode van maart. Zo werd er door Oekraïne sinds november 2021 geen officiële interland meer afgewerkt. Het land belegde vorige maand wel een trainingskamp in Slovenië en oefende tegen Borussia Mönchengladbach om de spelers die weinig in actie kwamen aan speelminuten te helpen.

Oekraïne moet er immers staan woensdagvond. Er wordt tegen Schotland gespeeld om een plek in de finale van de play-offs. De winnaar in Glasgow neemt het zondag op tegen Wales en dan staat er een WK-ticket op het spel.

De spelers van Oekraïne kwamen gehuld in de Oekraïense vlag het veld op. In het stadion zaten zo'n drieduizend fans uit Oekraïne, die het volkslied luidkeels meezongen. Daarna volgde een luid applaus van alle toeschouwers in het stadion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.