Inter-duo brengt Kroatië zege op Israël, Slovenië wint nipt

Kroatië heeft de oefeninterland in aanloop naar het EK 2016 tegen Israël in Osijek gewonnen. Slovenië was te sterk voor Macedonië.

Kroatië - Israël 2-0
Kroatië speelde zonder sterspeler Ivan Rakitic. De middenvelder van Barcelona had zich afgemeld vanwege een kuitblessure. Luka Modric begon wel in de basis, net als Marcelo Brozovic en Ivan Perisic van Internazionale. Dat tweetal bezorgde de thuisploeg al na vier minuten de voorsprong. Na een korte corner bediende Brozovic Perisic, die met zijn linker ineens uithaalde.

Na 27 minuten was aanvoerder Darijo Srna dicht bij de 2-0, maar de verdediger raakte de paal. Zeven minuten later was het echter wel raak. Brozovic reageerde alert nadat een inzet van Mario Mandzukic tegen de paal was beland en schoot de tweede treffer van Kroatië binnen. In de tweede helft bracht bondscoach Ante Cacic onder meer Mateo Kovacic (Real Madrid) en Alen Halilovic (Barcelona, verhuurd aan Sporting Gijón) nog in bij zijn ploeg, die zondag tegen Hongarije oefent. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Srna.

Slovenië - Macedonië 1-0
Slovenië heeft in eigen land nipt gewonnen van Macedonië. Een doelpunt van Roman Bezjak in de 58ste minuut was voldoende voor de zege. Atlético Madrid-doelman Jan Oblak hield aan de andere kant zijn doel schoon. Beide landen hebben zich niet geplaatst voor het EK. Slovenië werd in de play-offs uitgeschakeld door Oekraïne, Macedonië eindigde als laatste in de groep met onder meer Spanje en Slowakije.