Inter vergroot dankzij Sneijder druk op koploper Milan

Wesley Sneijder heeft Internazionale zondagavond een zwaarbevochten zege (2-0) op bezoek bij Sampdoria geschonken. De Nederlandse spelmaker was met een sublieme vrije trap verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van de wedstrijd.

In het eerste halfuur bleven grote kansen uit. Naarmate het rustsignaal dichterbij kwam, zette Samp meer aan. Andrea Poli was het dichtst bij een treffer namens de gastheren, maar zijn inzet raakte de paal. Even voor de rust meldde ook Inter-topschutter Samuel Eto'o zich aan het front. Zijn veel te slappe schuiver belandde in de handen van doelman Gianluca Curci.

Ook na rust kabbelde het duel voort en worstelde beide ploegen met elkaar maar zeker ook met zichzelf. Sneijder (foto) deed het thuispubliek even opschrikken halverwege het tweede bedrijf, maar zijn poging ging naast.

Even later was het wel raak voor de Nederlander. Hij besloot bij een vrije trap niet te wachten op doelman Curci, die nog bezig was zijn muur te instrueren. De inzet van Sneijder scheerde langs het menselijke obstakel en trof doel. Curci had geen antwoord op de geplaatste bal.

In de slotfase bleef een offensief van de thuisploeg uit, waardoor het allerminst goed spelende Inter betrekkelijk eenvoudig overeind bleef. Eto'o maakte in de slotseconde aan alle twijfel een einde en bepaalde de einduitslag op 0-2. De aanvalspartner van de Kameroener, Giampaolo Pazzini, kon zijn oude ploeg geen pijn doen en bleef verschoond van een treffer.

Door de zege nadert Internazionale de eeuwige rivaal en koploper AC Milan tot op twee punten. Maandag staat voor de lijstaanvoerder het belangrijke treffen met nummer twee Napoli (ook 52 punten) op de rol. Dan kunnen de Rossoneri weer afstand nemen van de stadgenoot. Foto: VI Images