Inter smult nu al van Eriksen: 'We wilden hem nog niet laten debuteren'

Reacties

Het was eigenlijk nog niet de bedoeling dat Christian Eriksen woensdagavond zijn debuut voor Internazionale zou maken. Inter-coach Antonio Conte zag in de tweede helft echter geen andere optie. Het debuut van de Deen pakte goed uit: de Nerazzurri haalden eindelijk weer eens de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia.

Inter smult nu al van Eriksen: 'We wilden hem nog niet laten debuteren'
© Pro Shots

Antonio Candreva had in de eerste helft de score geopend voor Inter, maar nadat Martín Cáceres in de tweede helft gelijk had gemaakt namens Fiorentina voelde Conte zich genoodzaakt iets te doen. 'We hadden zó veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat hebben we niet gedaan. Na de 1-1 moesten we iets veranderen om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken', sprak Conte na afloop van de wedstrijd.

Conte besloot Alexis Sánchez naar de kant te halen en kersverse aanwinst Eriksen, die deze week over kwam van Tottenham Hotspur, in te brengen. Eerder een noodzakelijke wissel dan een wenselijke voor de coach van Inter. 'We wilden Eriksen nog niet laten debuteren. Niet zo snel al. Hij heeft de dag voor de wedstrijd pas één keer met ons meegetraind, maar Matias Vecino en Nicolò Barella waren de enige twee middenvelders verder', doelde Conte onder meer op de afwezigheid van Stefano Sensi en Marcelo Brozovic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het inbrengen van Eriksen pakte uitstekend uit. Hoewel de Deen er zelf nauwelijks bij betrokken was, zorgde Barella nog geen minuut na de invalbeurt van de Deense middenvelder voor de winnende goal door een afvallende bal binnen te werken: 2-1. 'Eriksen heeft karakter en hielp het niveau van de hele ploeg omhoog. Hij is iemand die in verschillende rollen uit de voeten kan, maar ik hoop dat er snel nog meer spelers terugkeren, want we zijn erg gemankeerd op het middenveld', aldus Conte, die ook nog Victor Moses liet debuteren.

Ook doelpuntenmaker Barella stak Eriksen de loftrompet toe: 'Hij is een geweldige speler en gaat ons helpen om ons spel nog verder te verbeteren', aldus de matchwinner, die ervoor zorgde dat Internazionale zich voor het eerst sinds 2016 weer eens bij de laatste vier van het Coppa Italia-toernooi mag melden. Daarin volgt in februari en maart een dubbele ontmoeting met Napoli. De laatste keer dat Inter het bekertoernooi won, was in 2011.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.