Inter leeft met goed gevoel toe naar Champions League-finale

Internazionale heeft het seizoen afgesloten met een overwinning en leeft met een goed gevoel toe naar de Champions League-finale van volgende week. Of de zege op Torino een tweede plaats oplevert, wordt later op zaterdag pas duidelijk.

Torino
Torino
0 - 1
Internazionale

Het was niet zo dat het duel met Torino slechts een opwarmertje was voor de Champions League-finale van volgende week, de ploeg van Simone Inzaghi kan de tweede plaats nog grijpen in Italië en moest daarvoor dus drie punten pakken. Daarna is het afhankelijk van wat Lazio doet tegen Empoli.

In de eerste helft was het lang wachten op een doelpunt van Inter, dat met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis begon. De bezoekers hadden overwicht, maar konden Torino, met Perr Schuurs in de basis, niet op de knieën dwingen. Dat gebeurde voor rust wel, kort nadat Dumfries een kans op 0-1 gemist had. Marcelo Brozovic schoot vanaf een meter of 25 heerlijk raak in de verre hoek en bezorgde Inter daarmee de voorsprong.

Eén van de hoogtepunten uit de tweede helft was de wissel van Samir Handanovic, de 38-jarige doelman die Inter na elf seizoenen vermoedelijk gaat verlaten. Hij verloor zijn plek onder de lat aan Andre Onana. Voor Handanovic kwam de veertigjarige Alex Cordaz in de ploeg.

Inter wint en heeft zeven dagen de tijd om zich voor te bereiden op de eindstrijd in de Champions League tegen Manchester City, dat zaterdag de FA Cup won ten koste van Manchester United.