Inter en Piacenza nog zonder puntverlies

Evenals AC Milan en Juventus, die zaterdag hun tweede wedstrijd al wisten te winnen, zijn in de Serie A ook Internazionale (2-1 winst bij Reggina) en Piacenza (2-0 tegen Udinese) nog zonder puntverlies. Lazio Roma won de lastige uitwedstrijd bij Torino: 0-1.

Het venijn zat 'm bij Reggina-Internazionale overigens in de staart. Inter leek, dankzij een vroege treffer van Christian Vieri in de zevende minuut, lange tijd af te stevenen op een overwinning van 1-0. In een zinderende slotfase werd echter alles op z'n kop gezet.

Eerst kreeg Reggina in de eerste minuut van de blessuretijd een strafschop te nemen, due door Shunsuke Nakamura feilloos werd benut: 1-1. Internazionale leek genoegen te moeten met het eerste puntverlies, maar toonde in de derde (!) minuut van de blessuretijd aan over een behoorlijk dosis veerkracht te beschikken. Alvaro Recoba was de gevierde man: 1-2.

Piacenza won van Udinese en bleef daardoor de top drie Milan, Juve en Inter op de hielen zitten. Dario Hubner en Enzo Maresca zorgden voor de treffers: 2-0. Lazio Roma slaagde er in om de lastige uitwedstrijd bij Torino in winst om te zetten: 0-1. Diego Simeone bombardeerde zich in de 84ste minuut tot matchwinner voor de Romeinen.