Inter bezorgt zichzelf én Real Sociedad CL-overwintering

Reacties

Internazionale heeft woensdagavond afgerekend met RB Salzburg. Een late strafschop leverde de zege op. Daardoor is de Italiaanse ploeg net als koploper Real Sociedad geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.

Inter bezorgt zichzelf én Real Sociedad CL-overwintering
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Bij de uitploeg koos trainer Simone Inzaghi voor een flink Nederlands getinte bank. Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen stonden alle drie niet in de basis. Voormalig verdediger van Roda JC Yann Bisseck stond wel opgesteld bij Inter. De Italianen hadden het echter lastig met Salzburg in de eerste helft. Ze kwamen nauwelijks tot kansen en Salzburg deed aardig mee in het positiespel.

Vlak voor rust kwam Inter tot één grote kans, maar Alessandro Bastoni kopte van dichtbij naast het doel van Alexander Schlager. Met rust kwam De Vrij binnen de lijnen voor Bisseck. In de tweede helft was Inter een stuk gevaarlijker. Vooral vanuit de voorzet creëerde het aardig wat kansen. Bijvoorbeeld toen Schalger een kopbal op tegen de lat tikte.

Enkele minuten voor tijd kwam het alsnog goed voor de ploeg van Inzaghi. Daarbij werd hij geholpen door scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die een penalty toekende. Mads Bidstrup kreeg een bal tegen zijn arm geschoten en de Nederlander legde de bal op de stip. Lautaro Martínez benutte dat buitenkansje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door nederlaag van Salzburg, kan het Real Sociedad en Inter niet meer inhalen. Daarmee zijn die twee ploegen automatisch geplaatst voor de knock-outfase. Salzburg zal met Benfica moeten uitmaken wie derde wordt in de poule.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.