Insigne en Higuaín bezorgen Napoli koppositie

Napoli is in ieder geval voor een paar uur lijstaanvoerder van de Serie A. De ploeg van trainer Maurizio Sarri boekte op bezoek bij Hellas Verona zijn achtste overwinning van het seizoen in de Serie A (0-2).

Verona wist in de eerste twaalf wedstrijden nog niet te winnen, maar de thuisclub maakte het Napoli erg lastig. Ondanks een groot overwicht kregen de bezoekers slechts kleine kansen. Voor rust stichtten Gonzalo Higuaín en Marek Hamsik gevaar, maar doelman Rafael hield zijn doel eenvoudig schoon.

Ook in de tweede helft bleef Verona lang op de been, maar in de 67ste minuut werd het alsnog 0-1. Lorenzo Insigne nam de bal op de rand van het strafschopgebied aan en schoot beheerst raak in de linkerhoek. Zes minuten later was het 0-2 toen Higuaín van dichtbij een voorzet van Insigne binnenschoot.

Door de overwinning heeft Napoli 28 punten uit dertien duels. Fiorentina en Internazionale hebben één punt minder, maar komen zondag nog in actie. Hellas Verona, waar Luca Toni na twee maanden blessureleed zijn rentree maakte, blijft negentiende.