Iniesta vereerd door La Masía-suggestie, Bergwijn geeft vaderliefde door

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Iniesta vereerd door La Masía-suggestie, Bergwijn geeft vaderliefde door
© Pro Shots

'Het zou een grote eer zijn als mijn naam daaraan wordt verbonden.'
Andrés Iniesta reageert op de suggestie van Ivan Rakitic dat La Masía naar hem zou moeten worden vernoemd. 'Ik zou het heel mooi vinden, omdat het ergens voor staat en veel voor mij heeft betekend.' Maar tegelijkertijd vindt Iniesta de jeugdopleiding van Barcelona daar eigenlijk te groot voor. 'Daarom zou ik het tegelijkertijd ook weer niet leuk vinden, omdat heel veel spelers en mensen de jeugopleiding hebben doorlopen die net zo belangrijk waren als ik.' (YouTube-kanaal Barcelona)

'Vier jaar lang reed mijn vader me naar PSV. We stonden om zes uur 's ochtends op, reden in een uur naar Eindhoven en dan terug naar school tot drie of vier uur 's middags. Als ik aan het trainen was, sliep mijn vader in de auto, en dat alles drie of vier jaar lang. Ik weet wat mijn familie voor mij gedaan heeft en ik ben blij dat ik nu iets terug kan geven.'
Steven Bergwijn wil zijn pasgeboren zoon Saint Stevie Isa hetzelfde meegeven als zijn vader hem heeft gegeven. 'Mijn vader, allebei mijn ouders, hebben alles voor mij gedaan. Ik wil hetzelfde doen.' (tottenhamhotspur.com)

'Er zijn maar twee spelers die na hun carrière kunnen zeggen: ik heb alles bereikt. Dat zijn Cristiano Ronaldo en Messi. De rest moet zeggen: daar en daar had ik er meer uit kunnen halen. Ik zeker ook.'
Kevin Prince-Boateng beseft dat hij niet het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. 'Ik had op mijn achttiende niet de zelfbeheersing. Of ik meer bekers had kunnen winnen? Dat weet ik niet. Maar met bekers kan je ook niks open. Maar ik had en heb een geweldige carrière. Ik heb in veel landen gespeeld, talen geleerd en heb me in andere culturen verdiept. Ik ben honderd procent tevreden over hoe alles geslopen is.' (Sport1)

• Elk nadeel heeft zijn voordeel. Vraag maar aan Ralph Hasenhüttl. De manager van Southampton leed in het najaar een verbijsterende 0-9 thuisnederlaag tegen Leicester City, maar daardoor kreeg hij wel contact met Sir Alex Ferguson, een van zijn voorbeelden. 'Hij stuurde me een sms na dat verlies', meldt de manager in gesprek met The Football Show. 'Ik kende hem helemaal niet. Als ik niet met 0-9 had verloren, had hij nooit contact gezocht met me. Dat was het positieve van dat verlies. Het hielp me echt. Ik begon daarna langzaam op te krabbelen, ik kon me ergens aan vasthouden.'

• Het is woensdag de Internationale Dag van de Dans, al is het wel goed anderhalve meter afstand te houden. De warming-up van Senegal dateert dan ook uit andere tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij wist totaal niet wat voetbal inhield. Tijdens de eerste training pakte hij gewoon steeds de bal en schoot. Dat was het enige dat hij deed.'
Raúl Meireles haalt herinneringen op aan de eerste FC Porto-training van de ongepolijste Hulk in 2008. (AS)

• Juan Antonio Pizzi stond tussen 1996 en 1998 onder contract bij Barcelona, waar hij te maken kreeg met twee trainers: Bobby Robson en Louis van Gaal. Een wereld van verschil, zo laat de oud-aanvaller weten in gesprek met The Guardian. 'Ze gebruikten verschillende methodes. Laten we zeggen dat de een heel menselijk was en veel emoties toonde. De ander, Louis, baseerde zijn werk meer op tactische kunde, op structuur. Hij bracht heel andere ideeën met zich mee. Van Gaal kwam uit dezelfde voetbalcultuur als Johan Cruijff, maar hij was heel methodisch en theoretisch.'

'Haaland kan een tweede Lewandowski worden.'
Ottmar Hitzfeld, voormalig succescoach van Borussia Dortmund en Bayern München, is de volgende kenner die de loftrompet steekt over Erling Haaland. De Noorse tienersensatie heeft na acht Bundesliga-wedstrijden voor Dortmund al negen keer gescoord. 'Toen ik hem voor het eerst in actie zag, was ik meteen overtuigd', zegt Hitzfeld tegen Kicker. 'Hij ziet het spelletje en kiest altijd op het juiste moment positie. Bovendien is hij technisch goed, snel en koel.'

Luke Shaw heeft tegen de groten der aarde gespeeld, maar hij ligt nog altijd wakker van een duel waarin hij Victor Moses moest bestrijden. 'Mensen denken vaak dat ik een grap maak als ik dit vertel, maar een van mijn zwaarste wedstrijden was toen ik op Moses stond', zegt Shaw op de website van Manchester United. 'Ik was toen zeventien jaar oud en speelde voor Southampton. Misschien lag het aan mijn leeftijd, maar Moses was zo snel en sterk. Ik heb tegen Gareth Bale, Lionel Messi en Eden Hazard gespeeld en ze waren allemaal verschrikkelijk goed, maar Moses was voor mij ook een heel zware tegenstander.'

• Het is deze maand precies 65 jaar geleden dat het toernooi om de Europa Cup I werd gelanceerd. Naar aanleiding daarvan maakte de BBC een lijstje met de beste clubs in de geschiedenis van Europese toernooien. Een ingenieus puntensysteem werd gehanteerd, waarbij ook resultaten in andere toernooien werden meegerekend. Daar gaan we u niet mee vermoeien, wel met het feit dat Ajax als zevende is geëindigd. De topzes bestaat uit Real Madrid, Barcelona, Bayern München, AC Milan, Liverpool en Juventus. Internazionale, Manchester United en Atlético Madrid maken de toptien vol.

• Op deze 29 april feliciteren we de volgende mensen uit de voetballerij: Trond Sollied (61 jaar geworden), Fabio Liverani (44), Pascal Cygan (46), Pawel Wojciechowski (30) en Teije ten Den (27).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Verder is het exact 28 jaar geleden dat Ajax dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Torino een goed resultaat afdwong in de heenwedstrijd van de UEFA Cup-finale, mede door deze fraaie poeier van Wim Jonk. Door een 0-0 in Amsterdam won Ajax dat toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV staat stil bij 29 april 2007, de dag van de absurde ontknoping in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.