Inhaalrace tegen Heerenveen brengt Sparta handhaving

Een ruime voorsprong was aan SC Heerenveen niet besteed. Sparta Rotterdam draaide na rust de zaken compleet om. Met handhaving als resultaat (4-2).

In de eerste helft zag het er allemaal somber uit voor Sparta Rotterdam. SC Heerenveen was met twee treffers mild voor de Kasteelheren, die vooral in defensief opzicht de nodige steken lieten vallen. Met dank aan keeper Sander Westerveld bleef de schade beperkt tot goals van Danijel Pranjic en Gerald Sibon.

Ook na rust kreeg SC Heerenveen genoeg kansen de wedstrijd definitief te beslissen. Maar het was uiteindelijk Sparta dat aan het langste eind trok. De Rotterdamse inhaalrace werd ingezet door uitblinker Charles Dissels (foto). Nourdin Boukhari tekende na een ruim een uur met een schuiver voor de gelijkmaker.

Een domme handsbal van SC Heerenveen-verdediger Gianni Zuiverloon bood Sparta de uitgelezen kans ook de volgende stap te zetten op weg naar handhaving. De toegekende strafschop was een prooi voor Sjaak Polak. Marvin Emnes maakte elf minuten voor tijd aan de Rotterdamse onzekerheid een einde: 4-2.

Sparta is door de winst zeker van nog een jaar in de Eredivisie. Ondanks de nederlaag blijft SC Heerenveen vijfde. Volgende week tegen Excelsior kunnen de Friezen een plaats in de play-offs om een Champions League-voorronde veroveren.