Ingreep van VAR wordt ADO fataal in enerverend duel met VVV

Reacties

VVV-Venlo heeft zaterdag drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In een levendig duel met zes doelpunten en een rode kaart voor ADO-keeper Robert Zwinkels kwam het team van Maurice Steijn als winnaar uit de bus.

Ingreep van VAR wordt ADO fataal in enerverend duel met VVV
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 4
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De openingsfase zat zaterdagavond direct vol met spanning, met een kans voor Melvyn Lorenzen en een schot van Danny Post tegen de eigen lat. Daarna was het sterspeler Nasser El Khayati, die ondanks een griepje gewoon aan de aftrap was verschenen, die gevaar stichtte: zijn schot ging net naast. De derde kans voor ADO was wél raak.

Sheraldo Becker snelde na een pass van Lex Immers weg bij Christian Kum, bleef oog in oog met Lars Unnerstall heel kalm en vond beheerst de verre hoek (1-0). Die voorsprong bleef lang staan, ondanks mogelijkheden voor Johnatan Opoku en Pniel Mlapa om gelijk te maken en kansen voor Aaron Meijers en Lorenzen om de score uit te breiden voor ADO.

Op slag van rust kwam VVV echter uit het niets terug tot 1-1. Ralf Seuntjens kreeg de bal vanuit de middencirkel, draaide om en maakte meters om vervolgens af te geven aan Patrick Joosten. Die ging het avontuur aan en werd geen strobreed in de weg gelegd, waarna hij vanaf de rand van het zestienmetergebied een schot loste. Dat veranderde onderweg van richting en liet Zwinkels volledig kansloos.

Die goal gaf VVV-Venlo vertrouwen voor de tweede helft. Na amper zes minuten nam het team van Steijn ook daadwerkelijk de leiding. Seuntjens kon na een zwakke bal van Lorenzen onderscheppen en bracht teamgenoot Joosten in stelling. Hij werd opnieuw nauwelijks aangepakt: Giovanni Troupée, Immers en Danny Bakker lieten hem prachtig uithalen richting de verre hoek (1-2).

Joosten zette daarmee een unieke prestatie neer. In de 48 voorgaande duels die hij speelde in de Eredivisie kwam hij niet eerder tweemaal tot scoren in één wedstrijd. ADO Den Haag gaf de moed niet op na Joostens dubbelslag en kwam zelf gauw terug met een tweede treffer. Lorenzen zette een goede actie in en bediende Erik Falkenburg, die het afmaakte en de spanning terugbracht in de wedstrijd (2-2).

Na de vierde goal van de avond brak een intens laatste halfuur aan, waarin ADO vol vuur het doel zocht. Unnerstall redde op een kopbal van Immers en belette ook Becker het scoren. VVV-Venlo leek het onderspit te delven, maar tien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd compleet. ADO-keeper Zwinkels ging na een aanval om onduidelijke redenen op het been van Mlapa staan, waarna de VAR ingreep en Zwinkels met rood kon vertrekken.

Trainer Groenendijk offerde noodgedwongen Troupée op voor reservekeeper Mike Havekotte, die direct de borst mocht natmaken voor een strafschop van Mlapa. De aanvaller bleef kalm en benutte de penalty, waarmee hij VVV op voorsprong zette tegen de tien van ADO. Die voorsprong trokken de Limburgers over de streep - diep in blessuretijd zorgde Jay-Roy Grot zelfs voor de vierde Venlose treffer- waarmee de tweede uitzege van dit seizoen een feit werd.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'VAR kan opzet bij Zwinkels natuurlijk nooit aantonen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.