Infantino is duidelijk: 'De blauwe kaart krijgt een rode kaart'

Reacties

Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, is duidelijk: van een blauwe kaart zal geen sprake zijn. Daarmee bevestigt de Zwitser de berichtgeving die vrijdag al naar buiten kwam dat het omstreden idee in de prullenbak zou verdwijnen.

Infantino is duidelijk: 'De blauwe kaart krijgt een rode kaart'
© Pro Shots

De top van de International Football Association Board (IFAB), verantwoordelijk voor de spelregels, en die van de FIFA zijn dit weekend samen in het Cameron House, een chique hotel bij het schilderachtige Schotse meer Loch Lomond. Infantino stond daar een verslaggever van Sky Sports te woord en verwees het idee van een blauwe kaart, waar toch al weinig zieltjes voor gewonnen waren, naar het rijk der fabelen.

'Nee. Er zullen geen blauwe kaarten worden gebruikt in het topvoetbal. Het onderwerp bestaat voor ons niet, de FIFA is er helemaal tegen. Ik wist niet eens dat het een thema is. Als jullie een titel willen, is het de blauwe kaart krijgt een rode kaart, lachte Infantino. 'Maar: nee. No way. We moeten serieus zijn. We willen ideeën en voorstellen altijd bekijken en met respect behandelen, maar als we moeten ook de essentie van het spel beschermen. Er komt geen blauwe kaart.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.