Indrukwekkend eerbetoon bij Vitesse aan clubicoon Bos

Vitesse heeft vrijdagavond uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Theo Bos. Het thuisduel met FC Utrecht werd voorafgegaan door een indrukwekkend eerbetoon en in de vierde minuut van de wedstrijd stopten de spelers zelfs kortstondig met voetballen om samen met het publiek te applaudisseren.

Indrukwekkend eerbetoon bij Vitesse aan clubicoon Bos

Omdat Bos in zijn spelersloopbaan voornamelijk met nummer vier speelde, trad Vitesse-verdediger Jan-Arie van der Heijden bovendien aan met een ander rugnummer. Tegen Utrecht draagt hij 23 op de achterkant van zijn shirt.

Aan het duel tussen de nummer vier en nummer zes van de Eredivisie ging een minuut stilte vooraf. Eerder werd de naam van Bos al massaal gescandeerd en verscheen er een groot spandoek met daarop een beeltenis van Bos achter een van de doelen. Verder lagen er talrijke bloemen bij de Theo Bos Tribune.

FotoOok droeg de geschorste en zichtbaar geëmotioneerde Theo Janssen samen met bestuurslid Jan Snellenburg een ingelijste foto van Theo Bos het veld op (foto). Even daarvoor gaf Janssen tegenover Eredivisie Live nogmaals aan dat hij door de emoties wellicht niet had kunnen spelen als hij niet geschorst was geweest.

Vitesse-trainer Fred Rutten had eveneens moeite met het treurige nieuws over de pas 47-jarige Bos. 'Het heeft een enorme impact op deze club. Zeker op die leeftijd... Ik heb er heel veel moeite om over dit soort dingen te praten.'

Utrecht-coach Jan Wouters kende Bos niet persoonlijk, maar wel uit zijn tijd als speler van Vitesse. 'Buiten het veld was hij een heel rustig persoon, maar dat was binnen het veld wel eens anders. Hij was een geweldige prof, een geweldig persoon om bij je in het team hebben.'

De aan alvleesklierkanker overleden Bos was tussen 1983 en 1998 actief voor Vitesse. Hij kwam 369 keer uit voor de Arnhemse ploeg en de verdediger maakte negen doelpunten. Ook als oefenmeester was hij van januari 2009 tot oktober 2010 werkzaam voor de Arnhemse club.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen