Imposante cijfers: Kane opent de jacht op Rooney

Reacties

Harry Kane nadert de grens van vijftig doelpunten voor de Engelse nationale ploeg. De 28-jarige spits heeft nu zijn zinnen gezet op het record van Wayne Rooney.

Imposante cijfers: Kane opent de jacht op Rooney
© Pro Shots

Kane en bondscoach Gareth Southgate blikten vrijdag vooruit op de Nations League-wedstrijd van Engeland tegen Hongarije. De Tottenham Hotspur-spits werd vooral gevraagd naar zijn naderende mijlpaal. Tegen de Hongaren kan Kane zijn vijftigste doelpunt maken in slechts 69 interlands.

'Het voelt als een lange tijd geleden dat ik debuteerde', blikt Kane terug op de persconferentie op zijn vuurdoop in 2015 onder Roy Hodgson. 'Het was één de beste gevoelens om dat shirt aan te trekken. Toen was ik nog helemaal niet bezig met statistieken en records. Ik wilde gewoon zo veel mogelijk spelen. Maar jaar na jaar stijg je op die topscorerslijst.'

Kane staat nu al op een gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst aller tijden van The Three Lions. 'Het is geweldig om zo dicht bij de vijftig te zijn, maar ik loop er nog een paar achter op Wayne Rooney', weet hij. '

Ik wil dat record zo snel mogelijk breken. Ik wil zo veel mogelijk scoren in de komende vier wedstrijden, voor het WK. Maar ik laat me daar niet door afleiden. Als ik op het veld sta, denk ik niet aan records, dan denk ik aan wedstrijden winnen met deze ploeg.

Za 4 jun. 2022

Di 7 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Speler Interlands Doelpunten
Wayne Rooney 120 53
Harry Kane 68 49
Bobby Charlton 106 49
Gary Lineker 80 48
Jimmy Greaves 57 44
Michael Owen 89 40
Nat Lofthouse 33 30
Alan Shearer 63 30
Tom Finney 76 30
Vivian Woodward 29 23
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.