Imponerend Arsenal mag dromen van landstitel: 'We zijn de underdog'

Reacties

Arsenal maakt veel indruk in de Premier League momenteel. The Gunners wonnen de laatste zes wedstrijden in de Engelse competitie, maakten daarin 25 doelpunten en incasseerden slechts drie tegengoals. Is de eerste landsitel sinds 2004 aanstaande?

Imponerend Arsenal mag dromen van landstitel: 'We zijn de underdog'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 1
Newcastle United
Newcastle United

De analisten zien The Gunners in elk geval als een meer dan serieuze titelkandidaat na de 4-1 zege op Newcastle United. 'Ze hebben een tik gehad in Europa, waar ze in de laatste minuut een tegengoal kregen', begon analist Rio Ferdinand over de nederlaag tegen FC Porto midweeks in de Champions League.

'Vanaf de eerste minuut wilden ze dat herstellen en dat was voor mij het meest indrukwekkend: de manier waarop ze wilden reageren. En de manier waarop ze dat deden, was inderdaad indrukwekkend. Het toonde karakter, persoonlijkheid en geloof. Ze geloven in iets. Er zijn drie teams die de titel nog kunnen pakken. Ze hebben zoiets van: 'vorig jaar zijn we de titel verloren, dat gebeurt dit jaar niet nog een keer'.'

'De wedstrijd tegen FC Porto was een hele zware, daarom was deze extra belangrijk om te winnen en dat hebben we goed gedaan', erkende doelpuntenmaker Kai Havertz, die ondanks de minimale achterstand in de titelrace nog volop gelooft in het kampioenschap van Arsenal. 'Het is cruciaal om wedstrijden te winnen en we moeten druk uitoefenen op Liverpool en Manchester City. Dat is wat we willen doen.'

Ploeggenoot Jorginho bleef vooral ingetogen over de titelkansen. 'Ik houd ervan om de underdog te zijn', plaatste hij koploper Liverpool en runner-up Manchester City in de favorietenrol. 'Zij moeten het laten zien. Wij moeten vooral nederig blijven, blijven aandringen en erin blijven geloven’, vond de ervaren middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldklasse
In gesprek met TNT Sports werd uitblinker Bukayo Saka gevraagd of zijn doelpunt van wereldklasse was. 'Geen commentaar', glimlachte de buitenspeler over de derde treffer van Arsenal, die van zijn voet kwam tegen Newcastle United. Daarmee leek hij te reageren op eerdere kritiek van Ferdinand, die de aanvaller 'nog niet van het allerhoogste niveau' vond.

'Wat is wereldklasse? Hij heeft het nog niet laten zien in de Champions League', was de kritiek van de voormalig verdediger. 'Begrijp me niet verkeerd, Saka is een topspeler. Maar hij is nog niet van wereldklasse', oordeelde de analist. Saka, die de laatste vijf duels een doelpunt maakte namens Arsenal - de eerste speler die dat lukt sinds 1994 -, wilde daar niet al te veel over kwijt. 'Ik ben vooral blij met mijn goal en nog belangrijker is dat we winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.