Immobile goud waard voor Lazio, Milan dankt duo Higuaín-Suso

Lazio heeft zich voorlopig op de derde plaats in de Serie A genesteld na een thuiszege op Fiorentina. Gonzalo Higuaín bezorgde AC Milan een eenvoudige overwinning op Chievo.

Lazio
Lazio
1 - 0
Fiorentina
Fiorentina

Na een redelijke start van het seizoen ging Lazio afgelopen week in een tijdsbestek van zes dagen twee keer onderuit, waardoor de club uit Rome wel een goed resultaat kon gebruiken. Lazio kreeg bezoek van Fiorentina, dat voorafgaand aan de achtste speelronde de derde plaats bezette in de Serie A. Negen minuten voor rust werd de score geopend door Ciro Immobile, die maandag net als Sergej Milinkovic-Savic zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2023. De spits volleerde knap binnen na een hoekschop.

Het was voor Immobile, die vorig seizoen met 29 doelpunten topscorer werd in Italië, de vijfde treffer deze jaargang in de Serie A. In totaal scoorde hij al 89 keer op het hoogste niveau, maar tegen Fiorentina stond hij nog droog. De primeur van Immobile was nu goed voor drie punten, waardoor Lazio de nieuwe nummer drie is.

AC Milan
AC Milan
3 - 1
Chievo
Chievo

Voorafgaand aan het thuisduel met Chievo had AC Milan dit seizoen pas twee keer gewonnen in de Serie A, maar daartegenover stond ook maar één nederlaag. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso kon wel een zege gebruiken om uit de middenmoot te klimmen en die kwam er ook. Met dank aan Higuaín, die de afgelopen twee wedstrijden ontbrak vanwege een spierblessure. Na een klein half uur opende de van Juventus gehuurde Argentijn de score na goed terugleggen van Suso en zeven minuten later was het weer raak.

Suso vond de volledig vrijstaande Higuaín, die koel zijn vierde treffer van het seizoen maakte. De wedstrijd was definitief beslist toen Giacomo Bonaventura er in de 56ste minuut 3-0 van maakte. Net als bij de eerste twee treffers was Suso de aangever. De Spanjaard was dit seizoen in de Serie A al goed voor zes assists. Sergio Pellissier redde nog wel de eer namens de bezoekers, maar spannend werd het niet meer in San Siro.

Genoa
Genoa
1 - 3
Parma
Parma

In de lunchwedstrijd van zondag boekte Parma een uitzege bij Genoa, waar Krzysztof Piatek weer van zich deed spreken. De Pool liet al in de beginfase zien dat hij onverstoorbaar blijft temidden van de toegenomen aandacht rond zijn persoon. In de zesde minuut kopte hij de bal vanuit een moeilijke hoek binnen: 1-0. Piatek werd daarmee de eerste speler sinds Gabriel Batistuta in 1994/95 die in de eerste zeven speelrondes van de Serie A doel treft. De Argentijn stopte 24 jaar geleden pas tijdens de twaalfde speelronde met scoren.

Piatek, die in de zomer voor 4,5 miljoen euro overkwam van Cracovia, staat nu op dertien goals in acht officiële duels voor Genoa. Zijn treffer leverde Genoa zondagmiddag evenwel geen positief resultaat op. Nog voor rust had Parma de schade meer dan hersteld via treffers van Luca Rigoni, Luca Siligardi en Fabio Ceravolo. In het tweede bedrijf hielden de bezoekers, die nu zeer knap de subtop naderen, stand.

Bij promovendus Parma viel Alessio Da Cruz halverwege de tweede helft in. Het was voor de Nederlander zijn derde wedstrijd dit seizoen in de Serie A.

Atalanta Bergamo
0 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Hans Hateboer en Marten De Roon gingen met Atalanta Bergamo op eigen veld onderuit tegen Sampdoria. Lorenzo Tonelli maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd door binnen te koppen uit een hoekschop van Gastón Ramírez.