Immobile gooit olie op het vuur voor treffen met Juventus

Reacties

Voor Ciro Immobile staat er woensdagavond een speciale wedstrijd op het programma in de Champions League. De Italiaanse spits, die al tijden geen goal meer maakte, neemt het dan met Sevilla op tegen zijn voormalige werkgever Juventus.

Immobile gooit olie op het vuur voor treffen met Juventus

Immobile (25) genoot zijn opleiding bij De Oude Dame en speelde vier keer - overigens zonder een goal te maken - in het eerste elftal van de grootmacht uit Turijn. 'Het voelt gek om bij Juventus terug te keren met een buitenlandse ploeg en te zien dat de club vijftiende op de ranglijst staat in de Serie A', zei de aanvaller in aanloop naar het duel tegen Tuttosport.

Bij de tegenstander van woensdag kon hij niet doorbreken. Via Siena, Grosseto, Pescara (alle Serie B) en Genoa kwam hij terecht bij Torino. Nota bene bij de aartsrivaal van Juventus werd hij topscorer van de Serie A en verdiende hij een transfer naar de Duitse grootmacht Borussia Dortmund, die hem dit seizoen verhuurt aan Sevilla.

'Maar nu sta ik al lang droog', kijkt Immobile kritisch naar zijn eigen prestaties. Hij produceerde sinds 3 maart, toen Dortmund het in de Duitse beker opnam tegen Dynamo Dresden (2-0 zege, de Italiaan maakte beide goals), geen doelpunt meer. 'Ik zal er dan ook alles aan doen om tegen Juventus te scoren. Niet per se omdat ik daar heb gespeeld, maar vooral omdat ik zo lang geen doelpunt meer heb gemaakt.'

Immobile vlak na zijn laatste doelpunt in maart van dit jaar. Hij scoorde toen twee keer namens Borussia Dortmund in het met 2-0 gewonnen bekerduel met Dynamo Dresden.
Immobile vlak na zijn laatste doelpunt in maart van dit jaar. Hij scoorde toen twee keer namens Borussia Dortmund in het met 2-0 gewonnen bekerduel met Dynamo Dresden.

De Italiaan gooide tevens nog wat extra olie op het vuur aan de vooravond van het Champions League-treffen met de kampioen van Italië. 'Het voelt niet als een derby, maar ik voel me wel enorm verbonden met Torino', sprak hij zijn liefde voor de aartsrivaal van Juventus uit. 'Ik zal dan ook gewoon juichen als ik scoor.'

Waar Immobile erop gebrand is om het net te vinden tegen zijn ex-werkgever, moet een andere voormalige Juventus-spits woensdagavond toekijken. Fernando Llorente werd deze zomer getransfereerd van De Oude Dame naar Sevilla, maar kampt met een spierblessure.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.