Immens populaire FC Twente-speler Jan Sørensen (68) overleden

Reacties

Jan Sørensen is op 68-jarige leeftijd overleden. De Deen, die in 1983 naar Nederland kwam en met name bij FC Twente immens populair werd, kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Sørensen woonde in Engeland en ontving altijd veel brieven van Twente-fans als het minder goed met hem ging.

Immens populaire FC Twente-speler Jan Sørensen (68) overleden
© Pro Shots

Met name in de laatste tien jaar kampte Sørensen met flinke gezondheidsklachten. Hij had zware hartklachten, kreeg kanker en liep een levensgevaarlijke bloedinfectie op. FC Twente maakte in 2017 een documentaire over de Deen, die zich altijd terugvocht.

Sørensen kwam in de winter van 1983 naar Enschede via Club Brugge, maar hij kon niet voorkomen dat de Tukkers dat seizoen degradeerden naar de Eerste Divisie. Sørensen bleef de club trouw en droeg als aanvoerder met tien doelpunten bij aan de directe terugkeer op het hoogste niveau. Daarna werd de club weer een middenmoter in de Eredivisie, Sørensen zou nog één seizoen in het rood spelen.

In 1985 vertrok Sørensen uit Enschede en kende hij nog korte avonturen bij Feyenoord, Excelsior en Ajax. Hij sloot zijn spelerscarrière af in Portugal bij Portimonense. Vervolgens werd hij coach in Portugal, Engeland en zijn thuisland Denemarken, om vervolgens in Engeland te gaan wonen.

Sørensen, die namens Club Brugge in 1978 een Europacup I-finale speelde en verloor tegen Liverpool, overleed op 68-jarige leeftijd. FC Twente heeft aangekondigd dat er voorafgaande aan het komende duel met Go Ahead Eagles wordt stilgestaan bij het overlijden van Sørensen.

Hoofdfoto: de teamfoto van FC Twente voor het seizoen 1983/84, met Sørensen als tweede van rechts in de middelste rij, tussen trainer Fritz Korbach en Fred Rutten in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.