Illuster rijtje lonkt voor Robben na derde eindstrijd CL

Arjen Robben staat voor zijn derde Champions League-finale in dienst van Bayern München, nota bene ook nog in vier jaar tijd. De voorgaande edities verloor hij echter: in het seizoen 2009/10 was Internazionale met 2-0 te sterk en twee jaar later moest de club uit München na een strafschoppenserie buigen voor Chelsea.

Illuster rijtje lonkt voor Robben na derde eindstrijd CL

Met zijn basisplaats in de finale is Robben, die ook actief was in de WK-finale van 2010 tegen Spanje (1-0 verlies), nu een van de drie Nederlanders die namens een buitenlandse (!) club minimaal drie keer in de eindstrijd van de Champions League stond. Sinds de start van de Champions League in het seizoen 1992/93 hebben alleen Edwin van der Sar en Clarence Seedorf minstens drie keer (in buitenlandse dienst) in de finale van het toernooi gestaan.

Van der Sar deed dat drie keer als doelman van Manchester United (in 2008, 2009 en 2011) en Seedorf lukte het zelfs vier keer: namens Real Madrid in 1998 en bij AC Milan in 2003, 2005 en 2007.

Sinds het seizoen 1992/93 speelden in totaal veertien Nederlanders namens een buitenlandse werkgever mee in de Champions League-finale. In de voorbije acht seizoenen stond er telkens minimaal één landgenoot in de eindstrijd van het miljoenentoernooi. De laatste keer dat dat níet gebeurde, dateert van het seizoen 2003/04 in de eindstrijd tussen FC Porto en AS Monaco. Met Robben is Nederland dus nu ook weer vertegenwoordigd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen