Ikedia en Bizimana niet eens met schikking

Pius Ikedia en Kassim Bizimana weigeren de schikkingsvoorstellen te accepeteren, die de aanklager van de KNVB had opgesteld.

Ikedia en Bizimana niet eens met schikking

De aanklager van de KNVB wilde Ikedia voor vier duels schorsen, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Maar de Nigeriaan en zijn werkgever RBC Roosendaal zijn het daar niet mee eens. De aanvaller wacht een straf na zijn rode kaart in het duel met ADO Den Haag. Hij had nagetrapt richting Youssef El-Akchaoui.

FC Groningen gaat niet akkoord met het voorstel voor Bizimana. 'Na bestudering van de tv-beelden hebben we geconstateerd dat het in onze ogen een onterechte rode kaart is', legt algemeen directeur Hans Nijland uit op de website van zijn club. Bizimana kreeg rood omdat hij in de wedstrijd tegen FC Den Bosch Peter Uneken onderuit had gehaald.

Nijland: 'Duidelijk is dat een scheidsrechter bij het beoordelen van situaties in een fractie van een moment moet beslissen. Maar niks menselijk is ook de heer Sterk vreemd. Wij hopen dan ook dat hij na het zien van de tv-beelden tot het oordeel zal komen dat het een onterechte rode kaart betrof.'

Bekijk hier al onze video's