'Ik kan het nog niet geloven, we waren zo dichtbij'

Abdelhak Nouri had Oranje Onder-19 donderdagavond naar het WK Onder-20 kunnen schieten na een zinderende thriller tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland, maar de negentienjarige middenvelder van Ajax miste zijn strafschop. 'Pijnlijk'.

'Wij komen op voorsprong, zij komen op voorsprong, gelijke stand en dan met penalty's eraan gaan, dat is pijnlijk', beschreef Nouri, maker van de 1-1 uit een vrije trap, het 3-3 gelijkspel tegen Duitsland, waardoor uiteindelijk niet Nederland maar het gastland zich plaatste voor het WK van volgend jaar in Zuid-Korea.

'Ik kan het nog niet echt geloven. We waren zo dichtbij', stamelde Sam Lammers. 'We gaven het eigenlijk twee keer weg. Eén keer vlak voor tijd en met de penalty's. Ongelooflijk.' Zeker nadat invaller Dennis van der Heijden in de 88ste minuut de 2-1 op het scorebord had gekopt, had Lammers vertrouwen in een goede afloop. 'Iedereen streed voor elke meter. We pepten elkaar op, maar toen kregen we nog een laatste corner tegen.' Het was de zoveelste voor Duitsland, maar uitgerekend in de toegevoegde tijd ging het mis. 'De bal valt net over mij bij de eerste paal en ze koppen 'm binnen.'

Lammers was er in de verlenging met de 3-3 uiteindelijk ook verantwoordelijk voor dat de mannen van Aron Winter nog penalty's mochten nemen. De spits van PSV dacht dat het toen niet meer fout kon gaan. 'We hadden er gisteren nog op getraind, maar het moet in de wedstrijd gebeuren. Iedereen had het vertrouwen dat-ie 'm binnen zou schieten, maar met penalty's kan het alle kanten opvallen. Dat is gewoon balen.'

Door de missers van Nouri en Michel Vlap staat Oranje Onder-19 met lege handen na het EK. Toch keek de Ajacied met een goed gevoel terug op de beslissingswedstrijd tegen Duitsland. 'We hebben dit veel en veel beter gedaan dan de vorige wedstrijd (5-1 verlies tegen Frankrijk, red.). We hebben nu echt voor elkaar gewerkt. Het is alleen jammer dat we onszelf net niet hebben beloond.'