'Ik hou er niet van om als spits te spelen, ook al moet het bij Real Madrid'

Reacties

Rodrygo speelt bij Real Madrid vaak als diepe spits, maar geeft eerlijk toe een andere voorkeur te hebben. De Braziliaan wordt liever op de flanken geposteerd. Door het vertrek van Karim Benzema naar Saoedi-Arabië is Rodrygo door trainer Carlo Ancelotti echter in de spits gezet.

'Ik hou er niet van om als spits te spelen, ook al moet het bij Real Madrid'
© Pro Shots

De 22-jarige Rodrygo, al drie jaar speler van Real Madrid, is van origine een rechtsbuiten. 'Ik heb altijd duidelijk gemaakt dat ik de kwaliteiten heb om op de flanken te spelen. Ik houd er gewoon niet van om als nummer negen te spelen, ook al moet ik dat bij mijn club wel doen. In Brazilië heb ik meer bewegingsvrijheid', zegt Rodrygo tegen Marca.

De Braziliaanse bondscoach is daar minder moeilijk in. 'Soms sta ik aan de zijkanten, in het midden. Elke aanvaller heeft zijn eigen stijl en speelt op een andere manier. Het hangt af van hoe het team presteert en de plannen in de aanval.'

Rodrygo staat dit seizoen op één goal en één assist in negen competitiewedstrijden. Vorig seizoen tekende hij voor negen goals en acht assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.