'Ik hoop dat Ajax Akpom niet als spits gekocht heeft'

Reacties

De transfer van Chuba Akpom van Middlesbrough naar Ajax maakt de tongen los in Engeland. Neil Warnock, voormalig manager van Middlesbrough en tegenwoordig in dienst bij Huddersfield Town, hoopt dat de spits op zijn beste positie gebruikt zal worden in Amsterdam. Anders kan het zomaar snel einde verhaal zijn, denkt hij.

'Ik hoop dat Ajax Akpom niet als spits gekocht heeft'
© Pro Shots

Ajax legde veertien miljoen euro neer voor Akpom, die bij Middlesbrough nog een eenjarig contract had. Hij kwam nooit echt ergens tot wasdom, maar kende een topseizoen waarin hij met 28 goals topscorer werd van het Championship. 'Ik wens hem veel succes. Het is een wonder dat Middlesbrough dit bedrag voor hem heeft gekregen, dus dat is heel goed gedaan', vertelt Warnock bij The Daily Mail.

'Ik denk dat de mensen aan de top blij zullen zijn als ze dat soort bedragen binnen kunnen krijgen. Alleen Michael Carrick (manager Middlesbrough, red.) kan dit uit Chuba Akpom krijgen. Ik overwoog nooit om hem als spits op te stellen, want hij kan niet voorin spelen. Ik hoop dat Ajax hem daar ook niet voor gekocht heeft, want dan speelt hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders', zegt Warnock, die in Akpom meer een nummer tien ziet.

Ajax legde Akpom tot de zomer van 2028 vast. De spits speelde hiervoor bij PAOK Saloniki, STVV, Brighton & Hove Albion, Hull City, Nottingham Forest, Coventry City, Brentford en Arsenal. Bij laatstgenoemde club was directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax scout.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.