IJzersterke Memphis stelt met Lyon Champions League-ticket veilig

Olympique Lyon is zeker van de derde plek in de Ligue 1 en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Champions League. Memphis Depay was met twee goals van waarde in de beslissende overwinning op SM Caen.

Olympique Lyonnais
4 - 0
Caen
Caen

Memphis wordt dit seizoen op verschillende posities ingezet door Lyon-coach Bruno Genesio en mocht het nu eens proberen als meest aanvallende middenvelder. Lyon was in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Caen duidelijk de bovenliggende partij en had in de eerste helft al op voorsprong moeten komen, toen Moussa Dembélé mocht aanleggen voor een strafschop. Zijn inzet werd echter gekeerd door Brice Samba.

De keeper van Caen werd vier minuten in de tweede helft alsnog geklopt. De voorzet van Maxwel Cornet was precies op maat voor Memphis, die alleen nog maar het beslissende tikje hoefde te geven. Cornet maakte zelf de tweede van de avond en Dembélé poetste zijn fout uit de eerste helft weg met de 3-0. Het slotakkoord was vervolgens weer voor Memphis, die op aangeven van opnieuw Cornet scoorde met een fraaie volley.

Genesio wist dat de overwinning binnen was en haalde Memphis ruim tien minuten voor tijd naar de kant. Vanaf de bank zag de aanvaller dat er niet meer gescoord werd. Lyon sluit het seizoen volgende week af met een uitwedstrijd bij Nimes, maar is zoals gezegd al zeker van de derde plek op de eindrangschikking. De vraag is of Kenny Tete dan nog in actie kan komen: de verdediger ontbrak zaterdag vanwege een enkelblessure.

Lyon duimt voor de aankomende Europa League-finale voor Chelsea. Wanneer de ploeg van Maurizio Sarri Arsenal verlaat, wordt het voorrondeticket van Lyon namelijk omgezet in een plaatsbewijs voor de groepsfase van de Champions League.

PSG
PSG
4 - 0
Dijon
Dijon

Paris Saint-Germain is zoals bekend al een tijdje zeker van het kampioenschap in de Ligue 1, maar de honger van Kylian Mbappé is nog niet gestild. De aanvaller is de topscorer van de Franse competitie en sloeg tegen Dijón weer twee keer toe. Mbappé staat nu op 32 competitiedoelpunten: daar had hij slechts 28 wedstrijden voor nodig. De andere doelpunten van PSG op deze zaterdagavond kwamen op naam van Ángel Di María en Edinson Cavani.

Monaco
Monaco
2 - 0
Amiens
Amiens

AS Monaco zette een behoorlijke stap richting handhaving, door in eigen huis te winnen van Amiens. Over het openingsdoelpunt van Radamel Falcao was echter wel wat te doen: hij kopte raak uit een hoekschop, maar maakte bij het kopduel toch een duidelijke overtreding. Er werd echter niet gefloten en vervolgens ging doelman Regis Gurtner ook nog eens in de fout. Uit een counter maakte Aleksandr Golovin negen minuten voor tijd de 2-0.