Ierse bondscoach: 'Ontbreken Milik schaadt Polen niet'

Reacties

De Ierse bondscoach Martin O'Neill denkt dat het ontbreken van Arkadiusz Milik in het cruciale EK-kwalificatieduel met Polen niets afdoet aan de aanvallende stootkracht van Robert Lewandowski en co. The Boys in Green wippen zondag bij een zege over Polen heen en zijn in dat geval verzekerd van een ticket voor het EK in Frankrijk.

Ierse bondscoach: 'Ontbreken Milik schaadt Polen niet'

De ploeg van O'Neill - de nummer drie in Groep D - vergaarde net als nummer twee Polen achttien punten uit negen duels, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Oost-Europeanen. Duitsland, dat Georgië thuis treft, voert de poule aan met negentien punten, waardoor de eindzege in de groep nog open ligt.

O'Neill stelt dat Polen niet gemankeerd is door de absentie van Milik, die donderdag na iets meer dan uur spelen met een heupblessure uitviel in het kwalificatieduel met Schotland (2-2) en daardoor verstek moet laten gaan. 'Ik vind hem een geweldige speler. Hij speelt ijzersterk in deze kwalificatiereeks, maar ik denk niet dat ze daardoor in aanvallend opzicht verzwakt zullen zijn. Ze hebben in aanvallend opzicht genoeg goede stand-ins.'

O'Neill doelt onder meer op Artur Sobiech (Hannover 96), maar is nóg meer onder de indruk van een andere Poolse aanvaller, wiens naam geen uitleg meer behoeft: Robert Lewandowski. 'Dat is gewoon een fantastische speler, die elke week zijn wereldklasse etaleert. Ik plaats hem in de categorie net onder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Hij zal niet eenvoudig af te stoppen zijn vanavond', aldus O'Neill over Lewandowsi, die nog één doelpunt nodig heeft om het record van de Noord-Ierse spits David Healy (dertien goals) te evenaren.

De overige groepsgenoten, Schotland (12 uit 9), Georgië (9 uit 9) en Gibraltar (0 uit 9) maken geen kans meer op een EK-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.