'Iedereen bij Manchester City was zó bang voor Nigel de Jong'

Reacties

Manchester City organiseert op zaterdag 4 september een benefietwedstrijd voor UNICEF. Voormalige topvoetballers als Roberto Carlos, Wayne Rooney en Paul Scholes doen mee, terwijl ook andere bekendheden zoals Usain Bolt in actie zullen komen in het Etihad Stadium.

'Iedereen bij Manchester City was zó bang voor Nigel de Jong'
© Pro Shots

'Usain Bolt in een sprintduel met Gary Neville, wat wil je nog meer?', kondigde de altijd goedlachse Micah Richards de wedstrijd in juni al aan. Inmiddels zijn er wat extra namen bekendgemaakt, onder wie Pablo Zabaleta. De Argentijnse rechtsback speelde van 2008 tot 2017 voor The Citizens en blikt met veel plezier terug op die tijd.

Nigel is er ook bij, dus spelers moeten ervoor zorgen dat ze hun scheenbeschermers meenemen

'Ik was een harde speler op het veld. Fans houden daarvan, zeker in Engeland', vertelde de inmiddels 36-jarige Zabeleta in gesprek met het clubkanaal van City. 'Ik kan mezelf nooit controleren als ik een 50/50 challenge zie. Dan ga ik ervoor. Ik probeer aardig te zijn, maar wanneer ik Rooney of Scholes tegenover me zie, weet ik niet of ik aardig tegen ze kan zijn.'

Ook Nigel de Jong is op 4 september van de partij. 'Dus spelers moeten ervoor zorgen dat ze hun scheenbeschermers meenemen', lachte Zabaleta. 'Nigel is een leuk mens, een fantastische gozer. Maar hij was een harde speler, zelfs op de training. Iedereen bij City was zó bang voor Nigel! Hij was net als ik, hij kreeg altijd gele kaarten, iedere wedstrijd weer. Dat is de enige manier waarop wij kunnen spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.