Ibrahimovic toont zich ijskonijn tijdens MLS-jubileum

Zlatan Ibrahimovic heeft LA Galaxy in de nacht van zondag op maandag langs Portland Timbers geschoten. De Zweed scoorde exact een jaar na zijn debuut twee keer voor Galaxy, iets dat hem tijdens zijn debuut ook al lukte.

LA Galaxy
LA Galaxy
2 - 1
Portland Timbers

Al in de tiende minuut toonde Ibrahimovic zijn klasse door na een voorzet met een subtiele voetbeweging de bal tegen de paal te schieten. Na ruim een halfuur was het alsnog raak voor de Zweedse superster. Hij kreeg een flinke duw in de rug en nam de toegekende penalty zelf: 1-0.

Nog voor rust kwam Portland Timbers op gelijke hoogte via Jeremy Ebobisse, die scoorde na een fraaie aanval. Genoeg voor een punt was dat doelpunt niet. Ibrahimovic zette in de 64ste minuut met een heerlijke sleep twee verdedigers te kijk, waarna hij onderuit werd gehaald door de doelman. Vanaf elf meter bleek bij wederom een ijskonijn: 2-1.

Zo is LA Galaxy het seizoen gestart met drie thuisoverwinningen op rij. Voor Ibrahimovic was het na problemen met zijn achillespees pas zijn tweede MLS-wedstrijd van het seizoen. Toch staat hij alweer op drie doelpunten.