Ibrahimovic probeerde met onmogelijke eisen PSG-transfer te torpederen

Reacties

Zlatan Ibrahimovic maakte in 2012 de overstap van AC Milan naar Paris Saint-Germain. Ruim zes jaar na dato doet de Zweed een boekje open over die transfer.

Ibrahimovic probeerde met onmogelijke eisen PSG-transfer te torpederen

De aanvaller werd tegen zijn zin verkocht, zo vertelt hij in zijn nieuwe biografie I Am Football. Daarbij wijst hij met een beschuldigend vingertje naar Adriano Galliani. De toenmalig Milan-directeur kwam zijn belofte niet na.

Ibrahimovic kreeg in die zomer via zijn zaakwaarnemer Mino Raiola te horen dat technisch directeur Leonardo namens PSG hem zou gaan bellen. Vanaf zijn Zweedse vakantieadres was de spits duidelijk. 'Ik zei tegen Mino: "Ik zal dat telefoontje niet aannemen. Galliani heeft me gezegd dat hij me niet zal verkopen." Daarop zei Mino: "Ik weet dat, maar ze hebben je al verkocht".'

Na het akkoord over de afkoopsom van 21 miljoen euro moest PSG nog tot een vergelijk komen met Ibrahimovic. Die probeerde met een waslijst van zijn eisen de transfer nog te frustreren. 'Toen ik klaar was met mijn lijst, zei ik tegen mijn vrouw Helena dat de verantwoordelijken van PSG dit nooit zouden kunnen accepteren. Het was onmogelijk. Maar twintig minuten later belde Mino en die zei dat ze gingen geven wat ik wilde. Toen was er geen weg meer terug.'

Ibrahimovic speelde uiteindelijk tot 2016 bij Paris Saint-Germain. Hij scoorde 156 keer in de 180 duels voor de Parijse formatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.