Ibrahimovic hekelt gedrag van Argentijnse WK-winnaars

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zich behoorlijk gestoord aan de manier waarop bijvoorbeeld Emiliano Martínez het winnen van de wereldtitel heeft gevierd. Volgens de Zweedse spits van AC Milan was dit een duidelijk teken dat de doelman simpelweg geen geboren winnaar is. 

Ibrahimovic hekelt gedrag van Argentijnse WK-winnaars
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ibrahimovic heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld voor AC Milan, maar heeft het (naast zijn revalidatie) nog druk zat. Zo maakt hij zijn opwachting in de film 'Asterix en Obelix – The Middle Kingdom', waarin hij de rol van de rechterhand van Julius Caesar speelt. Woensdagochtend was Ibrahimovic te gast bij de ochtendshow van France Inter om hierover te praten.

Het gesprek ging echter al snel naar het voetbal. Ibrahimovic kreeg vragen over zijn tijd bij Paris Saint-Germain ('ik heb het Franse voetbal naar een wereldwijd niveau gebracht') en over Kylian Mbappé, misschien wel zijn troonopvolger in het Parc des Princes. De aanvaller werd in 2018 met Frankrijk al wereldkampioen, maar moest in december (ondanks een hoofdrol in de finale tegen Argentinië) genoegen nemen met het zilver.

'Over Kylian maak ik me geen zorgen. Hij zal in de toekomst vast nog eens wereldkampioen worden', zei Ibrahimovic. 'Ik maak me meer zorgen over de spelers van Argentinië. We zullen Lionel Messi nu voor altijd herinneren als de beste speler aller tijden, maar zijn ploeggenoten hebben zich erg slecht gedragen. Daar kunnen we geen respect voor hebben.'

Ibrahimovic noemde geen namen, maar leek vooral naar Emiliano Martínez te wijzen. De doelman vroeg na de gewonnen WK-finale om een minuut stilte voor Mbappé en nam in Buenos Aires tijdens de festiviteiten een pop met het hoofd van de Fransman met zich mee.

'Voor mij, sprekend als een professionele speler, is dit een teken dat je één keer iets zal winnen, maar dat je niet nog eens zal winnen', zei Ibrahimovic. 'Dit is niet hoe je wint.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.