Ibrahimovic grijpt naast dertiende Guldbollen: 'Dit voelt magisch'

Reacties

Emil Forsberg is verkozen tot Speler van het Jaar in Zweden. De dertigjarige linksbuiten van RB Leipzig heeft daartoe maandagavond de zogeheten Guldbollen (Gouden Bal) in ontvangst mogen nemen.

Ibrahimovic grijpt naast dertiende Guldbollen: 'Dit voelt magisch'
© Pro Shots

Forsberg is de opvolger van Zlatan Ibrahimovic, die de prijs vorig jaar won. De spits van AC Milan domineerde de verkiezing jarenlang, want tussen 2005 en 2016 won hij slechts in één jaar niet. In 2006 legde Ibrahimovic het af tegen Fredrik Ljungberg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Forsberg wordt dit seizoen geplaagd door blessureleed, maar als hij speelt, is hij doorgaans van grote waarde voor RB Leipzig. Daarnaast scoorde hij op het EK drie keer in de groepsfase en in de achtste finale tekende Forsberg voor de gelijkmaker tegen Oekraïne.

'Ik moet mezelf echt in mijn arm knijpen', zei Forsberg maandag in een interview met TV4. 'Ik geniet hier heel erg van. Deze prijs is erkenning dat ik een fantastisch jaar heb gehad. Ik ben gegroeid, als speler en als leider. Dit voelt magisch.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.