Ibrahimovic en Cavani helpen elkaar bij PSG

Paris Saint-Germain heeft de elfde speelronde in de Ligue 1 voor zichzelf een mooi sluitstuk gegeven. Saint-Étienne was kansloos in Parc des Princes (4-1).

In de zeventigste minuut maakte Zlatan Ibrahimovic plaats bij PSG. De Zweedse spits kon met een gerust hart de kant opzoeken aangezien zijn ploeg mede dankzij zijn bijdrages een comfortabele 3-0 voorsprong had.

In de eerste helft bleef het verschil nog beperkt tot een goal van linksback Layvin Kurzawa, die in de 23ste minuut de score had geopend. Maar na rust trok PSG de teugels verder aan, hetgeen resulteerde in doelpunten van Edinson Cavani en Ibrahimovic. De twee doelpuntenmakers fungeerden als elkaars aangever.

Saint-Étienne had nauwelijks iets in de melk te brokkelen, maar kreeg een beetje hoop dankzij een bijzonder eigen doelpunt van Marco Verratti. De Italiaan kon de bal na uitverdedigen van Marquinhos niet meer ontwijken en tekende zodoende voor pas de zesde tegentreffer van het seizoen voor PSG.

De ploeg van Laurent Blanc kwam echter niet in de problemen. Lucas, de vervanger van Ibrahimovic, zorgde voor een positief slot met de 4-1. PSG kon weer drie punten bijschrijven. Het werd daardoor een prima weekend voor de regerend kampioen aangezien achtervolgers Caen en Angers respectievelijk vrijdag en zaterdag punten hadden laten liggen.

De Parijse formatie, waar Gregory van der Wiel aan de aftrap kwam, heeft een voorsprong van zeven punten op de nummer twee Angers. Saint-Étienne staat vijfde met een negatieve marge van tien punten ten opzichte van PSG.

Lille-Olympique Marseille 1-2
Zonder Karim Rekik, die in de wedstrijdselectie ontbrak, won Marseille ook. Michy Batshuayi (rebound) en Romain Alessandrini (fraai geplaatst schot in de kruising) zorgden binnen een uur voor een riante voorsprong namens de bezoekers. De aansluitingstreffer van de thuisploeg viel nog wel via Sebastien Corchia, maar de zege voor de Europa League-tegenstander van FC Groningen kwam niet meer in gevaar. Daardoor is Marseille nu de nummer veertien. Lille staat met een punt minder een plek lager.