Ibrahimovic eist in meerdere opzichten hoofdrol op bij escape Milan

AC Milan is ook na zeven wedstrijden nog ongeslagen in de Serie A. Een gemiste penalty van Zlatan Ibrahimovic leek de koploper op te breken tegen Hellas Verona, maar de Zweedse veteraan eiste uiteindelijk toch nog de hoofdrol op in positieve zin.

AC Milan
AC Milan
2 - 2
Hellas Verona

Milan was na zes duels nog ongeslagen in de Serie A, maar liep donderdag in de Europa League een eerste deuk op door thuis met 3-0 te verliezen van Lille. Drie dagen later bleek die kater nog in de benen van de Rossoneri te zitten, want ook Hellas Verona nam de leiding in San Siro toen Antonin Barák na zes minuten toesloeg uit de rebound bij een corner.

Milan deed er alles aan die eerste achterstand van het seizoen in de Serie A ongedaan te maken, maar kreeg dertien minuten later ook de tweede tegengoal om de oren toen verdediger Davide Calabria een schot van Mattia Zaccagni dusdanig van richting veranderde dat zijn doelman Gianluigi Donnarumma kansloos was.

Acht minuten later kreeg ook Milan loon naar werken toen Franck Kessié een voorzet van de rechterkant toucheerde en via Giangiacomo Magnani in het doel zag verdwijnen. De jacht op de gelijkmaker kon beginnen en leek in de 66ste minuut voltooid, toen de bal op de stip ging. Ibrahimovic schoot de penalty echter hoog over.

Die misser betekende de derde dit seizoen van Zlatan vanaf elf meter, maar in de slotfase ontsnapte Milan toch nog op miraculeuze wijze. Een goal van Calabria werd door de VAR nog afgekeurd wegens hands van de 39-jarige Zweed. Maar vervolgens zette hij zijn fout zelf nog recht door de gelijkmaker in de extra tijd binnen te koppen.

Bologna
Bologna
0 - 1
Napoli
Napoli

Eerder deze zondag hielp Hirving Lozano Napoli aan de derde Serie A-zege in vier duels. Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Sassuolo pakte de ploeg van trainer Gennaro Gattuso, die midweeks al had gewonnen van HNK Rijeka (1-2) in de Europa League-poule van AZ, de draad weer op tegen het Bologna van Stefano Denswil en Jerdy Schouten.

Lozano speelde daarin een belangrijke rol. De Mexicaanse ex-PSV'er troefde in de 23ste minuut Denswil af in een duel om de bal, kon door richting de achterlijn en gaf voor richting de tweede paal. Daar was Victor Osimhen om de bal binnen te koppen. Het was de tweede Serie A-goal van de Nigeriaan en de eerste assist van Lozano dit seizoen.

De 25-jarige Mexicaan toonde daarmee opnieuw aan dat hij in zijn tweede seizoen bij Napoli zijn draai heeft gevonden. Eerder dit Serie A-seizoen scoorde de rappe vleugelspits al vier keer voor de Partonopei, die nog een goal van Kalidou Koulibaly zagen worden afgekeurd maar de voorsprong vasthielden en derde staan in de Serie A.