Ibrahimovic: 'Capello zei dat ik een betere techniek had dan Van Basten'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft met kleurrijke uitspraken nog eens teruggeblikt op zijn rijke carrière. In gesprek met La Gazzetta dello Sport-journalist Luigi Garlando ging het ook over zijn transfer van Ajax naar Juventus.

Ibrahimovic: 'Capello zei dat ik een betere techniek had dan Van Basten'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Turijn was de technische staf niet direct onder de indruk van de kwaliteiten van de uit Amsterdam overgekomen Zweed. Er moest nog veel geschaafd worden aan de techniek van Ibrahimovic, zo kreeg hij te horen van Fabio Capello. 'Hij zei me dat ik Ajax compleet moest vergeten. Hij zei dat ik een betere techniek had dan Van Basten, maar dat ik niet goed bewoog', herinnerde de iconische doelpuntenmaker zich.

Capello had als assistent-trainer en later als hoofdcoach van dichtbij Van Basten zien excelleren in Milaan. Bij Ibrahimovic slaagde de tacticus er niet in het maximale uit de mogelijkheden te halen. Ibrahimovic: 'Bij Juventus wilde ik de wereld tonen wie ik was, maar het ontbrak aan doelpunten. Het was David Trezeguet die telkens scoorde.'

In gesprek met Sky Italia liet Capello zich al eens kritisch uit over de manier van afwerken die Ibrahimovic was aangeleerd bij Malmö FF en Ajax. 'Toen hij bij Juventus kwam, kon hij helemaal niet schieten. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola vertelde dat hij veel kracht in zijn benen had. Dat hij daarmee zelfs de handen van een doelman kon breken. Ik zei dat hij alleen nog maar de ramen van de fitnessruimte gebroken had met zijn schoten', klonk het.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.