Ibrahimovic bezorgt Franse Super Cup aan PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zijn eerste prijs van het seizoen alweer binnen. In Peking greep PSG de Franse Super Cup door met 2-0 te winnen van Guingamp.

Ibrahimovic bezorgt Franse Super Cup aan PSG

PSG begon in China met een sterke formatie. Gregory van der Wiel stond in de basis, evenals Zlatan Ibrahimovic. Topaankoop David Luiz was nog niet van de partij tegen Guingamp, dat vorig seizoen de Franse beker veroverde.

Tegen de op oorlogssterkte aantredende landskampioen was Guingamp niet opgewassen. Ibrahimovic maakte, zoals zo vaak, het verschil. Na negen minuten kapte hij zich geweldig vrij op twintig meter van het doel, waarna hij hard in de hoek schoot: 1-0. De tweede Parijse treffer liet niet lang op zich wachten. Ditmaal scoorde Ibrahimovic vanaf de penaltystip. Even later kreeg ook Guingamp een strafschop, maar Salvatore Sirigu keerde de inzet van Mustapha Yatabaré.

Het is het tweede jaar op rij dat PSG de Franse Super Cup verovert. De topclub begint op 8 augustus aan de Ligue 1 met een bezoek aan Stade Reims. Guingamp speelt een dag later tegen Saint-Étienne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.