Ibrahimovic als invaller de redder in nood voor Man United

Reacties

Manchester United is ontsnapt aan extra inspanningen in de strijd om de FA Cup. Zlatan Ibrahimovic maakte dit keer als invaller het verschil tegen Championship-laagvlieger Blackburn Rovers (1-2).

Ibrahimovic als invaller de redder in nood voor Man United

'We verwachten geen makkelijke wedstrijd', stelde José Mourinho voor het FA Cup-duel op Ewood Park. Maar getuige de bezetting van de bank – Ibrahimovic, Paul Pogba en Juan Mata – had de Portugees toch gedacht dat Manchester United zonder de sterren zich zou scharen bij de laatste acht van het FA Cup-toernooi.

Na ruim een kwartier liet Blackburn Rovers zien zich niet zonder slag of stoot te laten uitschakelen. De nummer 23 van het Championship brak de ban via Danny Graham, die met een diagonaal schot keeper Sergio Romero het nakijken gaf. Marvin Emnes deed met een knappe actie het voorbereidende werk.

Het duurde tien minuten voordat Manchester United het antwoord had op de openingszet van de thuisploeg. Een briljante pass van Henrikh Mkhitaryan met buitenkant voet spleet de defensie van Blackburn open, waarna Marcus Rashford het karwei koel afmaakte.

In de tweede helft liep het voor bekerhouder Manchester United niet naar wens. Een half uur voor het einde achtte Mourinho het noodzakelijk om Ibrahimovic en Pogba alsnog binnen de lijnen te brengen in de hoop een beslissing te forceren. De dubbele wissel betaalde zich uiteindelijk uit.

Een kwartier voor tijd zorgde Ibrahimovic voor de bevrijdende 1-2. De Zweed, die donderdag in de Europa League de beul was voor Saint-Étienne, toonde zich na een lange pass van Pogba de koele afmaker. Daarmee werd een door Mourinho gevreesde replay voorkomen.

De pogingen van Blackburn Rovers bleken namelijk tevergeefs, al was de thuisploeg in de slotfase dicht bij de gelijkmaker. Na een fout van Romero kreeg Emnes een mooie kans op de 2-2. Zijn schot werd geblokt, waarna Anthony Stokes uiteindelijk wegens buitenspel de gelijkmaker werd ontnomen. Manchester United en Mourinho konden opgelucht ademhalen, met dank aan Ibrahimovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.