Ibrahimovic (39) is net als wijn: spits zorgt met opnieuw magische goal voor zege

Er staat geen maat op Zlatan Ibrahimovic. Zondagmiddag bezorgde de 39-jarige spits AC Milan op grandioze wijze de overwinning op Udinese. De Zweed lijkt iedere week beter te worden.

Udinese
Udinese
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Ibrahimovic keerde begin 2020 terug bij AC Milan en sindsdien is de spits nauwelijks af te stoppen. In zijn eerste drie Serie A-duels van dit seizoen scoorde hij zes keer, waardoor de oud-speler van onder andere Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en Paris Saint-Germain topscorer van de Serie A was. En dankzij de treffers van Ibrahimovic was AC Milan ook koploper.

Op bezoek bij Udinese, waar de Nederlanders Hidde ter Avest, Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar allemaal op de bank begonnen, had AC Milan het niet makkelijk. Toch kwam het in de achttiende minuut na uitstekend voorbereidend werk van Ibrahimovic op voorsprong. De ervaren spits schermde de bal goed af en legde terug op Franck Kessié, die de bal kiezelhard in de kruising knalde.

Nadat Rodrigo De Paul de thuisclub drie minuten na rust vanaf elf meter op gelijke hoogte had geschoten, leek de wedstrijd onbeslist te eindigen. Daar dacht Ibrahimovic echter anders over. Op kenmerkende wijze zorgde de spits zeven minuten voor tijd voor de 1-2 eindstand.

De cijfers van Ibrahimovic in de Serie A sinds zijn terugkeer bij AC Milan, waar hij eerder in de periode 2010-12 veel indruk maakte, zijn waanzinnig. De spits was in 22 wedstrijden goed voor 17 doelpunten en 6 assists, waardoor hij meer dan een-op-een loopt als het gaat om betrokkenheid bij treffers.

Door de overwinning heeft AC Milan nu zestien punten uit zes wedstrijden, waarmee het de trotse koploper is in de Serie A. De voorsprong op nummer twee Atalanta Bergamo bedraagt vier punten.