Hyballa schudt NAC wakker: 'Er is geen nooduitgang, je móét meedoen'

Reacties

NAC Breda begint dinsdag aan de jacht op promotie in de play-offs. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie wacht in de eerste ronde een dubbele confrontatie met MVV Maastricht. Dat NAC zich plaatste voor de play-offs is al een prestatie op zich.

Hyballa schudt NAC wakker: 'Er is geen nooduitgang, je móét meedoen'
NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Eerder dit seizoen stond NAC namelijk nog op de veertiende plaats en werd trainer Robert Molenaar ontslagen. Peter Hyballa keerde vervolgens terug in Breda en liet NAC opleven. Met veel punten na de winterstop verzekerde De Parel van het Zuiden zich van de play-offs, waarin stiekem gehoopt wordt op een stunt.

Hoe kreeg Hyballa het voor elkaar dat NAC weer ging geloven? 'We hebben veel beelden bekeken, maar zijn ook harder en anders gaan trainen', vertelt Hyballa tegen Voetbal International. 'We trainen nu zes tot zeven keer per week, waar zie je dat nog in Nederland? Je kan er wat van vinden, maar de jongens gaan erin mee.'

Volgens keeper Roy Kortsmit kan Hyballa hard zijn voor iedereen. De trainer beaamt dat. 'Ik ben altijd met spelers bezig, ik laat ze niet los. Bij ons is er geen nooduitgang, je móét meedoen. We werken hard, maar er zit ook een idee achter. Dat moet ook, want het is onze enige kans om nog een doel te bereiken voor dit seizoen.'

NAC begint dinsdag met een thuiswedstrijd tegen MVV, de verrassende nummer vijf van het seizoen. Vrijdag volgt de return in Maastricht. De winnaar van het tweeluik treft FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.