H'veen zonder Bakkati tegen agressief Tikva

Said Bakkati ontbreekt als SC Heerenveen donderdag de strijd aangaat met Maccabi Petach Tikva. De rechtsback is geblesseerd. Youssef Hersi zit nog een schorsing uit.

H'veen zonder Bakkati tegen agressief Tikva

Bakkati raakte zondag geblesseerd tijdens de training. Hij botste met een ploeggenoot en kreeg last van een oude kniekwetsuur. In het begin van het seizoen moest Bakkati al enige tijd toekijken vanwege dezelfde pijnlijke knie.

Coach Gertjan Verbeek liet weten dat hij niet van plan is de tactiek van zijn ploeg te veranderen voor het belangrijke UEFA Cupduel. 'We spelen thuis en moeten ons niet aanpassen', sprak hij ferme taal. Daarnaast bekende de trainer op de hoogte te zijn van de reputatie van Maccabi.

'Het is een opvliegend volkje. Het is een agressieve counterploeg. Ik heb ze gezien in de derby tegen Hapoel. Daar vielen acht gele en een rode kaart. We kunnen onze borst nat maken.'

Zijn collega Hennie Spijkerman oefende afgelopen zomer met FC Zwolle tegen Maccabi. Het ging er stevig aan toe, liet de coach weten via de website van Heerenveen. Maccabi kreeg rood en zes keer geel van scheidsrechter Luinge. 'Ik was blij dat het er op zat', aldus Spijkerman. 'Die Israeliërs waren ongelooflijk slechte verliezers. Schelden tegen de scheidsrechter en schoppen naar ons. Heerenveen kan de borst natmaken.'

De opstelling van Heerenveen: Vandenbussche; Haarala, Seip, Hansson, Rzasa; Väyrynen, Radomski, Bruggink; Yildirim, Huntelaar, Sikora.

Bekijk hier al onze video's