Huurling John goud waard, Galatasaray thuis onderuit

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Lille is op bezoek bij Lorient voor de derde keer dit seizoen onderuit gegaan in de Ligue 1 • Op aangeven van Yann Jouffre opende Grégory Bourillon in de 24ste minuut de score namens de thuisclubs en Benjamin Corgnet maakte het karwei in de 69ste minuut af, door na voorbereidend werk van voormalig Arsenal-aanvaller Jeremie Aliadière de eindstand te bepalen op 2-0 • • Jeroen Tesselaar heeft met Kilmarnock de uitwedstrijd tegen Dundee United gelijkgespeeld • Met de voormalig verdediger van Telstar in de basis kende Killie een uitstekende eerste helft op Tannadice Park dankzij Cillian Sheridan, die met twee treffers voor een 0-2 ruststand zorgde • Dundee United kwam na de hervatting echter uitstekend terug en mede dankzij twee treffers van Jon Daly, waarvan de laatste diep in blessuretijd, eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel • • Galatasaray is in de Turkse Süper Lig pijnlijk onderuit gegaan tegen Karabükspor • Op eigen veld verloor de koploper met 3-1 • Ahmet Ilhan Özek zette de bezoekers in de 21ste minuut op voorsprong, maar tien minuten later trok Burak Yilmaz de stand weer gelijk • Tien minuten voor rust maakte Karabükspor echter 1-2 via Mehmet Yildiz en die klap kwam Galatasaray niet meer te boven • In blessuretijd strooide Ilhan Parlak nog wat meer zout in de wonde door de eindstand te bepalen op 1-3 • • Joshua John heeft zijn waarde weer eens bewezen voor FC Nordsjælland • De van FC Twente gehuurde aanvaller was de grote man aan de kant van de landskampioen tijdens het uitduel met AGF Aarhus • In de 57ste minuut opende John de score namens de bezoekers en acht minuten later was hij de aangever bij de 0-2 van Kasper Lorentzen • Ondanks de zege blijft Nordsjælland tweede in Denemarken, waar FC Kopenhagen ook na de zeventiende speelronde koploper is • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.