Huntelaar leidt zege in, Dortmund komt goed weg

In de Bundesliga heeft Schalke 04 zich in de tweede helft ontdaan van SC Freiburg (4-2). Klaas-Jan Huntelaar had een groot aandeel door zijn ploeg op voorsprong te zetten. Borussia Dortmund kwam met de schrik vrij tegen FSV Mainz 05 (1-2).

Schalke 04 - SC Freiburg 4-2Na twee minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. De nonchalante verdediging van Schalke liet Freiburg-aanvaller Papiss Cissé op zijn gemak ontsnappen. Die Königsblauen hadden vervolgens een half uur nodig om de schade te herstellen.

Jefferson Fárfan zorgde ervoor dat de ploegen met een gelijkspel de rust ingingen. Na de hervatting stond er een ander Schalke op het veld. Klaas-Jan Huntelaar leidde de wederopstanding in. Zijn treffer (2-1) nam het geloof bij de bezoekers weg.

Vier minuten later stond Freiburg dan ook voor een haast kansloze missie. Lewis Holtby was verantwoordelijk voor de ruime voorsprong. De klus was geklaard door een treffer van vedette Raúl. Voor de bezoekers deed Erik Jendrisek nog wat terug (4-2).

Freiburg staat door de nederlaag op de gedeelde laatste plaats met Augsburg en Hamburger SV. Schalke komt op de zesde plaats.

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1-2Borussia Dortmund heeft op het nippertje een overwinning behaald in en tegen Mainz. In de slotminuut stelde Lukasz Piszczek (foto), die eerder verantwoordelijk was voor de tegentreffer, de overwinning veilig.

De tegentreffer was illustratief voor de huidige vorm van Dortmund. Een verdedigende fout tussen Mats Hummels en Lukasz Piszczek werd door Heinz Müller genadeloos afgestraft. Dortmund was vervolgens wel de ploeg die de meeste druk zette, maar echt gevaarlijk werd het niet.

In de tweede helft bleef Dortmund de dominante ploeg. Twintig minuten na de rust kwam de titelhouder dan ook verdiend op voorsprong. Ivan Perisic zette zijn ploeg naast Mainz. Vervolgens bleef het lang spannend in Mainz.

Tot de negentigste minuut werd er niet meer gescoord. Mainz leek intussen al genoegen te nemen met een gelijkspel, terwijl Dortmund gretig op zoek bleef naar de overwinning. Die instelling werd beloond met een treffer. Een schot van Piszczek, dat tussen tal van Dortmund- en Mainz-spelers door ging, eindigde in het doel.

Er was opluchting te zien bij de ploeg van Jürgen Klopp, die de overwinning van zijn oude ploeg stal. Mainz blijft laagvlieger in de Bundesliga. Dortmund verschijnt in het linkerrijtje met een achtste positie.

FC Augsburg - Hannover 96 0-0FC Augsburg blijft hekkensluiter in de Bundesliga. De ploeg van Jos Luhukay speelde doelpuntloos gelijk tegen middenmoter Hannover 96. Augsburg, dat aantrad met Lorenzo Davids, Nando Rafael en Gibril Sankoh, wacht momenteel als enige ploeg in de Bundesliga nog op een overwinning.

Overigens maakten Davids en Rafael het einde niet meer mee. De twee werden gewisseld voor Jonas De Roeck en Akaki Gogia. Hoewel een gelijkspel tegen Hannover zeer respectabel is voor Augsburg, blijft de Nederlands getinte ploeg laatste staan. Deze plaats deelt Augsburg overigens met Hamburger SV en SC Freiburg.

Overige uitslagen:VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern 1-0Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg 1-0 Foto: VI Images