Huntelaar laat warme fles Bacardi links liggen na eerste 'echte' landstitel

Reacties

Klaas Jan Huntelaar kroont zich dit seizoen voor de eerste keer in zijn profloopbaan tot kampioen. De 35-jarige spits rekende zondag met Ajax af met FC Utrecht (4-1) en kan alleen op papier de titel nog mislopen. Hij is blij dat hij nu weet hoe het voelt om de beste van Nederland te zijn.

Huntelaar laat warme fles Bacardi links liggen na eerste 'echte' landstitel

Na de zege op FC Utrecht zei Huntelaar tegen FOX Sports dat hij ervan uitgaat dat Ajax nu landskampioen is. 'Het verschil in doelsaldo is nu zo groot, dat je het nu wel bent. Je kunt het niet meer weggeven', weet de veteraan, die met zijn club drie punten losstaat van PSV. Het doelsaldo van Ajax (+84) is daarbij een stuk beter dan dat van de concurrent (+70).

Huntelaar maakte in het seizoen 2002/03 zijn debuut op de Nederlandse velden, met een invalbeurt van een kwartier tegen RBC Roosendaal in het shirt van PSV. Aan het einde van dat seizoen pakte de club de landstitel, dus officieel heeft Huntelaar al kampioenschap op zijn cv staan. Gevoelsmatig wordt de titel met Ajax echter zijn eerste keer.

Het was ook de grote reden om terug te komen naar Amsterdam, erkende de spits zondag. 'Natuurlijk kwam ik ook voor andere prijzen, maar het kampioenschap was het belangrijkst. Voor de club, maar ook voor mezelf. Daarvoor kom je en nu hebben we het gered', zegt de spits, die dit seizoen zestien goals maakte, dankbaar.

Rondreis zonder titel
Gedurende zijn PSV-jaren speelde Huntelaar op huurbasis voor De Graafschap en AGOVV Apeldoorn. Via SC Heerenveen belandde hij bij Ajax, waar hij achtereenvolgens als vierde, tweede en nogmaals tweede eindigde. Een paar maanden na zijn vertrek in januari 2009 finishte de club als derde.

Tijdens zijn avonturen over de grens was het Huntelaar evenmin gegeven om de champagne de ontkurken rondom een landstitel. 'Bij Real Madrid liep het op dat moment dat ik kwam niet, daarna (bij AC Milan, red.) ook niet en bij Schalke 04 werd het ook lastig met Bayern München en Borussia Dortmund', roept Huntelaar in herinnering.

In zijn eerste periode bij Ajax (januari 2006-januari 2009) bleef de landstitel uit voor Klaas Jan Huntelaar.
In zijn eerste periode bij Ajax (januari 2006-januari 2009) bleef de landstitel uit voor Klaas Jan Huntelaar.

'Maar nu is het uiteindelijk zo. Ajax speelt altijd om de prijzen en om nu zó een kampioenschap mee te maken is fantastisch', aldus de spits. Woensdag mag hij het feest officieel vieren, wanneer het duel met De Graafschap ten einde is.

Enkele Ajax-supporters probeerden zondag alvast een voorschot te nemen op de festiviteiten. Na afloop wierpen ze Huntelaar een fles Bacardi toe om te proosten, maar die liet Huntelaar wijselijk aan zich voorbijgaan. 'Ik zag het flesje al komen, hij belandde precies voor m'n voeten. Maar hij was warm, dus niet te zuipen. Dat moet woensdag beter', grijnsde de spits.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.