Huntelaar en Pizarro op recordjacht in Duitse Bundesliga

Schalke 04-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar kan zaterdagavond in de uitwedstrijd bij promovendus Greuther Fürth (aftrap 18.30 uur) een fraaie mijlpaal in zijn loopbaan bereiken. De Oranje-spits is nog maar één treffer verwijderd van het 250ste doelpunt in zijn clubcarrière.

Huntelaar en Pizarro op recordjacht in Duitse Bundesliga

Huntelaar had maar 376 officiële wedstrijden nodig voor zijn huidige 249 goals. Hij kende zijn meest productieve jaren tussen 2006 en 2009, toen hij in het shirt van Ajax tot 105 doelpunten in 136 duels kwam.

Huntelaar begon zijn profloopbaan in het seizoen 2002/03 bij PSV, maar moest even wachten voordat zijn eerste doelpunt een feit was. Na perioden zónder goals bij PSV (één duel) en De Graafschap (tien) was het in dienst van AGOVV Apeldoorn wél raak: op 9 augustus 2003 scoorde hij in het bekerduel bij Urk (2-0 zege).

Huntelaar maakte zijn 249 doelpunten bij in totaal zes verschillende clubs. Namens zijn huidige werkgever Schalke 04 staat de teller inmiddels op 63 doelpunten in 85 officiële wedstrijden. Huntelaar was in zijn laatste 51 officiële wedstrijden goed voor 52 treffers. Claudio Pizarro

Huntelaar is niet de enige die zaterdag in de Bundesliga de jacht op een record opent. Als de Peruviaan Claudio Pizarro namens Bayern München in actie komt in het thuisduel met FSV Mainz 05 (aftrap 15:30 uur), mag hij zich de buitenlander met de meeste Bundesliga-duels achter zijn naam noemen: 336 om precies te zijn.

Die eer moet de voormalige spits van Werder Bremen - waar hij net als voor Bayern verdeeld over twee tijdperken voor uitkwam - dan nog wel delen met Zé Roberto (oud-Bayer Leverkusen, Bayern München en Hamburger SV) en Levan Kobiashvili (oud-SC Freiburg, Schalke 04 en Hertha BSC).

Pizarro, die na de start van zijn loopbaan bij Alianza Lima in zijn vaderland op een uitstapje naar Chelsea na altijd in Duitsland actief was, mocht zich met liefst honderdzestig competitietreffers al de meest trefzekere buitenlander aller tijden in Duitsland noemen. (Ramon Min & Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's