Hummels geeft met speciaal shirt signaal af voor veelbesproken EK-duel

Reacties

Mats Hummels heeft op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van Duitsland tegen Hongarije een statement gemaakt. De Duitse verdediger verscheen met de tekst Love Unites op zijn shirt.

Hummels geeft met speciaal shirt signaal af voor veelbesproken EK-duel
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Hongarije
Hongarije

Eerder droeg Manuel Neuer, aanvoerder van Duitsland, al een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog en nu komt dus ook Hummels met een klein gebaar. 'Juist de kleine gebaren vormen een stap in de goede richting', zei Hummels daarover op de persconferentie voor het duel met Hongarije.

In aanloop naar Duitsland - Hongarije is er volop aandacht voor de regenboogkleuren en homo-acceptatie. De stad München wilde de Allianz Arena de regenboogkleuren geven tijdens het EK-duel Duitsland - Hongarije als blijk van diversiteit en tolerantie als reactie op de anti-homowet in Hongarije. De UEFA oordeelde dat het geven van de regenboogkleuren aan de Allianz Arena een direct politiek statement is tégen Hongarije en dus niet een algemeen statement vóór homoacceptatie. De UEFA stelde voor om het stadion op een andere datum in regenboogkleuren te hullen. Ook zullen de stadions van Hertha BSC en VfL Wolfsburg woensdagavond de kleuren van de regenboog dragen.

Hummels vindt het jammer dat het stadion geen regenboogkleuren krijgt. 'Ik denk dat ik dat wel kan zeggen zonder dat er een commissie op me af wordt gestuurd. Het is lang geleden dat openheid en tolerantie in de sportwereld wordt beleefd als een normaal feit. Kleine gebaren en bordjes kunnen de juiste stappen naar normalisatie vormen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Achtste finale
Uiteraard sprak Hummels ook over de wedstrijd tegen Hongarije waarin de achtste finale behaald moet worden door de Duitsers. De verdediger, hersteld van kleine pijntjes die hij opliep tegen Portugal, twijfelt er niet aan dat Die Mannschaft zich zal plaatsen: 'Vanzelfsprekend wordt het niet, maar niemand zal gemakzuchtig zijn. We hebben de goede motivatie en ik weet zeker dat we de wedstrijd op de juiste manier zullen benaderen. Met geduld en vastberadenheid moeten we spelen, want we zullen niet elke minuut kansen krijgen tegen Hongarije.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.